Posts Tagged ‘life machine’

rasa rindu….

Posted: 03/04/2010 in Uncategorized
Tags: , ,

maaf diucapkan sebb lame kot x update blog…bukan ape…bz 2 xdikira…tp line tenet slow…almaklumla..gune wireless yg di share dgan tah berape rmai org pown xtaw…malas belum dikira tau…dengan rasa bangganya diumumkan, diriku kini telah berada di kampung halaman…jeng..jeng…jeng…urghh…hope dpt berehat sepuas-puasnye..

sepnjg x update blog nie, byak rupenye hari2 bersejarah…eceh…paling utama ulangtahun kelahiran my baby musyuk..hihi..eee..awak..umo dh 24 okey….

tgok..tgok..double celebration okey…hadiah pown kene double…amboiii..bertuahnya ahmad azizul ni…=)p memg sengaje ke hape flirt declare time berfday die??ish2…neway tahniah untuk diri sendri…sebb berjaya mempertahankan hubungan kitowg ni taw…ingt seng???

“happy berfday syg…i love u”

xnk ucap panjg2 lebar…nnti ade org jeles..hahaha..

eh..u’ll dah tgok KL drift 2??eh..g laa tgok…coz x rugi rasenye tonton…action2 wow…tgok taw…

kau tahu….x kisah la kau nk kate aku out of date atau ape. i have facebook account around November 2008.. tp tah…xreti gune kot..memg jakun…selalu hanye mengon9 friendster & myspace… tp sekrg pikir2 balik, myspace dah untuk kanak2 jerk..my frenlist pown rmai dah terminate their account…kenapa saya tidak terminate myspace saye? eh?? sukati hamba laa…sebok la kau..

Saje letak besar2 kan……

using da facebook, myspace, friendster, tagged, Hi5 & so on , have their own advantages, & disadvantages…lets we talk about facebook..okey…first of all, i make facebook accout without my dear lalink permission…5-6 bulan jugk laa kot, bru die taw…coz i guess 2 semua x penting…. wat da suprise, kami gaduh agak besar…mcm tornado melanda…chett…then bru bgtaw, i’m also have tagged & Hi5 also…seriyesly…byak gile akaun…tp x active pown..coz sgt sush nk handle banyak2…tgok2…di situ aje dah nmpk keburukan…now..i’m also have twitter…smpai skunk kot die x taw…*mampos aku die bace nih*..

now we story about wat the advantages if we have facebook account:

  • Boleh cri fren yg lame dah terpisah…konon2 laa…aku jumpe balik kwan sekolah rendah…itu sgat membanggakan…sape sgka kan..boley cam lg, muke ni yg dlu lap hingus pown pkai hujung lengan baju…euuuww…

Up is ma relatives…=)p

  • Boleh jugk jumpe family relatives…oo yeahh!! unbelievable..rmai cousin, nephew, niece, pkcik makcik ade facebook…belah suami pown tersenarai..kah3..
  • *wow…seng cite…facebook ni mengeratkan lg silaturrahim kan??*
  • da facebook also , boleh entertain kite.. xde laa murung aje macm org sasau hilang anak..opss!! lg2 untuk pesakit2 insomnia mcm aku nih..*wink*,khas untuk korg yg kesunyian…x berteman pown elok jugk… u know wat, facebook have so many kinda games & application… u can answer their stupid question….blablablabla…etc..etc…*i love CAFE WORLD*weeee…
  • Dapt melatih jari jemari menaip 70 words per sec…. amazing!! boleh ke cmtuh? haha…tp aku dah mahir laa menaip taw…kdg2, xpayah pown nk tgok keyboard…sgt seronok okeh…yeayyy!!
  • n memudhkn kije…sumtimes mls nk on ym or skype…so FB ade Private chat..if ade perbincgan @ umpat keji, trus direct by PM..hahaha…stratergy 2…

di sebalik byak advantagesnye, ade jugk keburukan FB nih…mari kita kaji..

  • Buat kita lalai… abaikan pelajaran…klw dah 24 hours mengadap FB, compem2 x tok buku… kau tahu, aku boleh tahan 12 hours taw mengadap FB…skr dah kurg laa..5-6 hours…hehe…still ade mase rehat, & sbgnye…
  • FB ni jugk leh mewujudkan pergaduhan…dr xde musuh, tiba2 ade musuh…eh..pelik 2 kan…diz is reality… spe2 yg pnah berhadapn dgan situasi ini, mesti terharu baca..=)
  • Some people*saya, tidak terkecuali* using bad words for their status & comments..so…nilai2 bahasa tidak dititikberatkan dlm penggunaan facebook…dah mcm lupe laa kan nilai2 murni…bahasa jiwa bangsa pown dah lupe…mcm dlm blog nie…bahasa tah cmpur2 dah macm ice blended laa plak..
  • Lame2 mengdap lappy nie kan, mate pown boley juling…tahap rabun pown dah makin tggi…dr x pkai ape2 di mata, bile check mata ” oh…u need use spectacles..power tinggi ni”… no…i’m used contact lens coz “i’m look stupido when i’m wearing spectacles” eh..boleh gitu?hahaha…
  • Kesihatan x terjamin…coz lupe makan…ewahhh…boleh ke diambik kira??…x jugk..kdg2, nk megadap FB pown, bwk snacks mcm nk g tonton wayg…hahaha..tah pape laa org itu..
  • Membazir electrik…bil letrik pown melambung tinggi…bil internet sume 2…ade internet semata2 nk on9 FB…lg laa sengal itu org..
  • Mak bising + bebel… ” kau xde kije lain ke main bende 2….???carikan mak resipi wat kek kan lg bagus…sudah2…bwak sini laptop..mak nk gune…ade presentation minggu ni”…bile mak buat presentation slide, aku & adik2 mals nk layan…coz mak memg cerewet buat kije..kdg2 x pham ape tah yg ditanye…kah3.
  • Isu plagiat..x sudah2 dgn plagiat…so mls nk cite panjg lebar kan…sgt annoying..

2 je yg larat disenarai..more than dat, kor pikir laa sendri…smbil2 2 wat analisa okey… x2ally aku pown dah agak mula bosan dgan FB….but, untuk org yg jarang menonton tv nie, fb laa yg beri info sensasi untuk aku…betol…ak xtgok tv pown aku taw isu semasa..hahaha..

BTW…i love FACEBOOK…

Jumaat: 22 JAnuari 2010

– Got presentation 4 Recreation Mgt…wearing sport attire… ahaa… cam selekeh je aku bile presentation pkai sport attire…then no make up..no lipstick…aku memg akan rse comot sgt…eleh…mcm laa cntik sgt kn bile bermake up…last2 result presetation tok all class x memberangsgkn…so lectrer mnta we all sume wat kuiz…eleh..nk touch up laa marks kat situ… blik class around 11.. then tdo kejp coz ptg i’ve got part time at Grand Dorset..ahhaaa..tp xleh tdo..coz re cam excited…Y??? my baby practical there…haaaa…keji kan…wat part time semate nk jumpe boyfren..nk tgok muke boyfren…eeeeuuuwwww…wat kije memg x tenteram…skejap2 nk ke blakg…tgok bf prepare food…weee..i meet my late lecturer Mdm Nora…now , beliau mengajar kat Segi University College… dh rezeki beliau kat situ…tgah2 bz kije, i’ve received 1 msg from Anas mengatakan Sultan Johor mangkat..Al-fatihah…  blik kije around 2 am… memg sgt keletihan..coz bdan2 da sengal2… 1/2 year kot x wat part time banquet…

Sabtu:23 Januari 2010

Got part time also…yesterday blik kol 2 pg… but today start kije kol 10 pg okey…xnak ngantok plak kan…bgun pg…bersiap bagai…tp xpe…dpt jumpe lg my bf…huuuu..sumber inspirasi 2 taw…

Ahad: 24 Januari 2010

Gjul pegi join Retro Club kat Sepang…ah..perjumpaan moto2 RETRO…yg cam nenek moyang rxz 2 laa..

ni RXSeven  gjul bru beli…we called him MR.Cute… uuuweeekkkkk…

eh aku xlayan okey… xikut beliau g perjumpaan 2 semua…but i’m attend perjumpaan RX8…i’m enjoy there…

hahaha…xde laa..merepek je kn nk g event cmtuh…x gmane2 pown..so kt umah je laa…bantai tido…of coz laa..2 hari kot keje berterusan..so balas dendam… C gjul 2 demi Azuramengamuk 2, memg die sggup..even da event jauh kat Sepang 2pown die sggup..blik kang ngadula..penat laa yunk…ngantuk laa yunk.. blah laa!!!n8 otw g Ampang…meet Gjul’s fren Aid…hooo….sonok woo beliau membelnje we all….after makan2 g karaoke at KTV Ampang…

p/S: no picture at all…coz mlas nk snap picture skunk..(wish dpt  my own D5000)..hahaha…saje je 2…

Isnin:25 Januari 2010

After class around 10 am…trus on9..almaklum laa…2 hari kot x on9 secare marathon…tgok ade rmai inv8 join group ini.. so agak terkejut… punye laa tercicir… pdahal 2 hari je kot x on9…dah ade isu besar…eh..of coz laa aku pown tumpg berdukacita..tah ape punye Makhluk laa Aduka Taruna nie… eh..mls nk cerita…nnti emosi terlebeh…ahaaaa.. .almaklumlaa kan..semangat kerakyatan 2 ade…=)p

Selasa:25 JAnuari 2010

-2day got Stratergic Mgt presentation…haaa…aku present mcm hampeh..coz aku sendri xfham apebende aku present… present about Hawlett Packard (HP) company… eh…mcm hampeh…seriyes!! rse camdoh sgt2 berdiri kat depan 2, n present dengan membce sepenuhnye di screen..eeeuuww…hodoh kau tau tak!!

– Gjul ajak dinner…ewahh…nasi lemak tmpt fav die….so mamam laa…i’m only take fried mee becoz i’m in diet…what? diet? plllzzzz……..punye laa kt bilik 2 tmpal rules nk diet…tp x gune pown rules 2..bantai aje..hahahaha…after dinner g Uptown Kota Damansara…tah nk cre hape kt situ pown xtaw… but i want sumthing there y mnarik minat nk beli….”yunk, nnti kite g lg sni okey…i want 2 buy ***********”…  ^_^.. *gedix sgt*.. Naga called nk dtg..so we g mkan lg kot kat Taipan…mkan roti tisu je 4 supper….weee….panjgnye roti tisu 2…order 2 okey…mcm laaa abes….

selalu mkan roti tisu yg berdiri tegak..kali ni mkan roti tisu yg baring longloi…. teringin nk mkan coz Gjul punye cite gmpak jerk pasal roti tisu nie…bikin excited nk g makan… (tp selalunye die cite memg nk gempak je semua hal)….tukg snap picture xde gmbr beliau…ahaaa…sgt kesian kan…

Rabu:27 Januari 2010

– xdtg class…coz rse cam piong2 kepale…pening sgt… 2 class hrini..memg x dpt g…so i’m take my whole day rest kt umah…layan tdo..nk g msak pown x larat…hidung pown dah cm selsema…dem..jgn demam sudah… my gjul call n bgtaw kt sebuah KG di area Subang got 1 more issue bile ade mangkuk durjana cmpak kepala vabi pinky di depan masjid…euuwww….. unrespected….myb sebulan 2 nie issue keagamaan di MAlaysia dikecam hebat….plzz Malayian people…we need peace…2n8 sepatotnye i have a plan wif Gjul nk watch movie Adnan Sempit.. tp hujan kan..nk wat cmne…die ade RX7 xee bumbung..hehehe….neway baby, i’m accepted u whatever u’re..juz need u, appreciate me…ewahhhh…..

congratulations Chika!! she’s 6 month pregnant now!!! weee…wat da suprise…coz i’m reading her blog almost everyday kot…die letak pic2 sume, jalan sana, jalan sini..n x menmpkkn die prgnant coz sgt aktif..pndai die keep secret…dh 6 buln bru shout out..hebat!!.moga dpt baby yg comel n sihat ibu & babynye nnti..=)p..

This content is password protected. To view it please enter your password below:

which 1??

Posted: 08/01/2010 in Uncategorized
Tags:


u know the answer…=)

baru balik class trus update blog…memg xde kije…padahal byak je kije boleh buat…petik kacang, jaga ayam…ewah..terasa mcm di kg halaman…hahahaha…btul2 rindu ni…td mlm memg nk update entry after menonton wayg…tp mud kepenatan belom stabil…so, memg mls nk update…

yeterday i’m watching “Sherlock Holmes“….yeayyy!!! ni pown after di suggestkn oleh my nephew…biaselaa…kne wat riview dlu b4 menonton..kang cm menyesal plak nnti bile tgok….hehehe…not bad laa cite 2…rse ade lg smbungan…kite tggu laa…x2ally, xcited nk tggu tayangan “Adnan Sempit“…waaaa…cambest je tgok play back movie 2 taw…mesti tonton….okey


Pg2 ma mom da call tnye kabo…kebetulan pulak cam selsema  kan..trus ngade2 kate demam…hahaha…msti da risau kan..pastu ma mom story bout my 3rd lil Sister… fail ujian computer 4 driving license… OMG..!!! pastu gedik kate trauma..amik comp test pown leh trauma,..memg gedix..

my sis “Niny@Ninuk”  & my lovely mom


argghh!!how can u failed!!dah 2 x nak amik lesen..seng je kot…aku dulu x bace buku lgsung pown…ewah..berlagak…tp smpai skang xde lesen..bukn x nk ambik okeh.. dlu lepas SPM, my mom memg suruh ambik..tp i ngengade drive kereta Wira mak.padhal kereta auto …memg foul kat parking laa..abes langgar tembok…dah gabra…pastu trauma..siket2 nk trauma kan…sgt keji…kne marah memg x hingt laa….coz tomorrow after xcident nk bwk kete 2 g JayBee..so ayah bwk g bengkel…check everything..n da mechanic nmpk yg kemek 2…2 yg balik ayah tnye, kepelikan..i memg wat muke x taw..tp adik y kecik kantoikan..cis!!…dah excident…x jd nk g…x pasal mengeluarkan wang saku sendri $300 repair kereta.. pastu serik nk bwk…after form 6 pown bru berani siket nk amik lesen..unfortunately, stakat L je , coz pegi menymbung pelajaran…cm nyesal plak x abeskan…sob..sob..

sejak akhir2 nie xtaw perasaan perisa ape..kau nk perisa ape? durian?mango? mrahkan Blue kot…mem terbawak2…kesian kat die..tp padan laa muke die jugk kan..sape soh wat keputusan sndri kn..??…

knape? sebb die laa rmai org terbunuh..sebb nk selamtkn die sorg, rmai mati….sebb die laa aku jatuh longkang…erk? xde dlm cerita…2 cerita tepi sahaja…ak xpaham…x paham  &  xpaham… Sejarah buat aku rumit..buat aku celaru..buat aku bingung…buat aku nk pukul org..hehhe…gile ganas kan…ergh..anybody… tergkn sejarah sebenar cite nie..can? coz ak btol2 sakit hati menonton cite nie….dh laa action kn..bunuh2 org… org jahat terer kungfu..Hero yg ak suke mati.. nicholas Tse pown mati..awek comel pown mati…aiyak… xsuke..xsuke…Da hero is Sun Wen & Mak cik tua (xtaw name beliau coz watak juz tnye khabar hero ku)yg xde function 2…erghhhh..!!!dah laa x mati kan..naik kapal dengn selamat…..wuuuuu!!! ape nie..cite ape nie……ape motifnye… xsuke laa sesame kaum bergaduh…aiyaa…..


watchin’ diz movie yestersday….bile nk tgok AVATAR nie!!!

2 je laa nk cite….pastu nk shout out.. “SAKIT KE MALU???!!!!!” ……. da bad thin’ he said, infront others…waaaaa!!! malu!!!!!

neway.. juz nk mntk u’ll punye help..juz rate us…n give us support..k..thanx!!!Totin Jamain

http://nuvafemme.my/contest/contestant_details.php?id=100142

DIANA

http://nuvafemme.my/contest/contestant_details.php?id=100135

EMA

http://nuvafemme.my/contest/contestant_details.php?id=100227

and me!!

http://nuvafemme.my/contest/contestant_details.php?id=100190


i’m hepy or not?

Posted: 27/12/2009 in Uncategorized
Tags: ,

storm rider II.ooo…yeayhh!!

yup….heppy hri nie…coz xde laa dok umah melangut depan lappy for 24 hours…hrini kite bersiar2 okeh…x2ally today aku plan nk g kt Dewn Sri Budiman kt UITM s.alam….saje je…nk tgok my cuzzy2 wat sale…abg Deha sale Camera….n abg aman wat sale celcom promotion…tggu abg aman amik, tp die de hal plak kan..so ingt plan x jd…nk g endri memg sengal ubi, ak xreti…ttbe sum1 call…ajak kuar g tgok Pedang setiawan a.k.a Storm Rider…..cm mls nk g….coz bru nk tdo..then gegas laa jugk bgun n siap2…lokasi menonton wayg hri ni di Summit USJ…klw nk soh ak komen cite 2, memg sush laa nk bg rate…coz ak kureng skewt tgok cite dr komik nie..hahaha…tp ok..not bad laa..kurg cakap, tp byak action..ending pown tergantung….aiyooo…kne laa tgok Storm Rider III..ahaks..

Then, lokasi seterusnye.. KL..Zaid ajak g men bowling…tp ak x men laa..juz bg support…coz xmow arr malukan dri main ngan pro2 nie..hahaha..we all main bowling kt Time Square..punye laa meround smpai kL juz nk men bowling je..kuikuikui..yg bestnye, make a new fren…Cma yg byak gelak2…hahaha…die cute hape…pndai ko pilih awek zaid…nk yg market…=)P…

then g makan kat Pandan Jaya…menu: siakap 3 rase, ayam goreng kunyit, sup perut, tom yam campur,kailan goreng ikan masin & telur bungkus…woih…hri nie 2 kali mkn nasi..termsuk tghri td…mane boleh jd nie babe…lrilaa rules aku..haish…pe nk wat nie…haruslah….

p/s: mls nk upload pic 2day…

– oh ye…if u’ll berminat nk beli camera ke, DSLR ke, accessories @ nk blaja teknik2 fotografi leh ke my cuzzy punya kedai camera..location kat Cam World Giant Hypermarket Putra Heights..He’s da owner…so any info u can call him at 03-51922117…

Cam World Putra Heights Subang Jaya



adoi….cmne boleh terjebak dengan bende nie….nk berundur pown xtaw mane arahnyew.. aiyoo..ko laa ni Ema…hehehe..ttbe slahkan ema.. ak yg soh die masuk..coz die kn slalu je join contest2 nie…ttbe die plak yg soh ak register…then ter’register plak…nk delete x bleh..ak dh gelabah… aiyak….menyesal…menyesal..regret!!! pulak dah…arh..wateva..seriyesly menyesal & regret..aik?? xsame ke 2??