Posts Tagged ‘family’

kau tahu….x kisah la kau nk kate aku out of date atau ape. i have facebook account around November 2008.. tp tah…xreti gune kot..memg jakun…selalu hanye mengon9 friendster & myspace… tp sekrg pikir2 balik, myspace dah untuk kanak2 jerk..my frenlist pown rmai dah terminate their account…kenapa saya tidak terminate myspace saye? eh?? sukati hamba laa…sebok la kau..

Saje letak besar2 kan……

using da facebook, myspace, friendster, tagged, Hi5 & so on , have their own advantages, & disadvantages…lets we talk about facebook..okey…first of all, i make facebook accout without my dear lalink permission…5-6 bulan jugk laa kot, bru die taw…coz i guess 2 semua x penting…. wat da suprise, kami gaduh agak besar…mcm tornado melanda…chett…then bru bgtaw, i’m also have tagged & Hi5 also…seriyesly…byak gile akaun…tp x active pown..coz sgt sush nk handle banyak2…tgok2…di situ aje dah nmpk keburukan…now..i’m also have twitter…smpai skunk kot die x taw…*mampos aku die bace nih*..

now we story about wat the advantages if we have facebook account:

  • Boleh cri fren yg lame dah terpisah…konon2 laa…aku jumpe balik kwan sekolah rendah…itu sgat membanggakan…sape sgka kan..boley cam lg, muke ni yg dlu lap hingus pown pkai hujung lengan baju…euuuww…

Up is ma relatives…=)p

  • Boleh jugk jumpe family relatives…oo yeahh!! unbelievable..rmai cousin, nephew, niece, pkcik makcik ade facebook…belah suami pown tersenarai..kah3..
  • *wow…seng cite…facebook ni mengeratkan lg silaturrahim kan??*
  • da facebook also , boleh entertain kite.. xde laa murung aje macm org sasau hilang anak..opss!! lg2 untuk pesakit2 insomnia mcm aku nih..*wink*,khas untuk korg yg kesunyian…x berteman pown elok jugk… u know wat, facebook have so many kinda games & application… u can answer their stupid question….blablablabla…etc..etc…*i love CAFE WORLD*weeee…
  • Dapt melatih jari jemari menaip 70 words per sec…. amazing!! boleh ke cmtuh? haha…tp aku dah mahir laa menaip taw…kdg2, xpayah pown nk tgok keyboard…sgt seronok okeh…yeayyy!!
  • n memudhkn kije…sumtimes mls nk on ym or skype…so FB ade Private chat..if ade perbincgan @ umpat keji, trus direct by PM..hahaha…stratergy 2…

di sebalik byak advantagesnye, ade jugk keburukan FB nih…mari kita kaji..

  • Buat kita lalai… abaikan pelajaran…klw dah 24 hours mengadap FB, compem2 x tok buku… kau tahu, aku boleh tahan 12 hours taw mengadap FB…skr dah kurg laa..5-6 hours…hehe…still ade mase rehat, & sbgnye…
  • FB ni jugk leh mewujudkan pergaduhan…dr xde musuh, tiba2 ade musuh…eh..pelik 2 kan…diz is reality… spe2 yg pnah berhadapn dgan situasi ini, mesti terharu baca..=)
  • Some people*saya, tidak terkecuali* using bad words for their status & comments..so…nilai2 bahasa tidak dititikberatkan dlm penggunaan facebook…dah mcm lupe laa kan nilai2 murni…bahasa jiwa bangsa pown dah lupe…mcm dlm blog nie…bahasa tah cmpur2 dah macm ice blended laa plak..
  • Lame2 mengdap lappy nie kan, mate pown boley juling…tahap rabun pown dah makin tggi…dr x pkai ape2 di mata, bile check mata ” oh…u need use spectacles..power tinggi ni”… no…i’m used contact lens coz “i’m look stupido when i’m wearing spectacles” eh..boleh gitu?hahaha…
  • Kesihatan x terjamin…coz lupe makan…ewahhh…boleh ke diambik kira??…x jugk..kdg2, nk megadap FB pown, bwk snacks mcm nk g tonton wayg…hahaha..tah pape laa org itu..
  • Membazir electrik…bil letrik pown melambung tinggi…bil internet sume 2…ade internet semata2 nk on9 FB…lg laa sengal itu org..
  • Mak bising + bebel… ” kau xde kije lain ke main bende 2….???carikan mak resipi wat kek kan lg bagus…sudah2…bwak sini laptop..mak nk gune…ade presentation minggu ni”…bile mak buat presentation slide, aku & adik2 mals nk layan…coz mak memg cerewet buat kije..kdg2 x pham ape tah yg ditanye…kah3.
  • Isu plagiat..x sudah2 dgn plagiat…so mls nk cite panjg lebar kan…sgt annoying..

2 je yg larat disenarai..more than dat, kor pikir laa sendri…smbil2 2 wat analisa okey… x2ally aku pown dah agak mula bosan dgan FB….but, untuk org yg jarang menonton tv nie, fb laa yg beri info sensasi untuk aku…betol…ak xtgok tv pown aku taw isu semasa..hahaha..

BTW…i love FACEBOOK…

Advertisements

baru balik class trus update blog…memg xde kije…padahal byak je kije boleh buat…petik kacang, jaga ayam…ewah..terasa mcm di kg halaman…hahahaha…btul2 rindu ni…td mlm memg nk update entry after menonton wayg…tp mud kepenatan belom stabil…so, memg mls nk update…

yeterday i’m watching “Sherlock Holmes“….yeayyy!!! ni pown after di suggestkn oleh my nephew…biaselaa…kne wat riview dlu b4 menonton..kang cm menyesal plak nnti bile tgok….hehehe…not bad laa cite 2…rse ade lg smbungan…kite tggu laa…x2ally, xcited nk tggu tayangan “Adnan Sempit“…waaaa…cambest je tgok play back movie 2 taw…mesti tonton….okey


Pg2 ma mom da call tnye kabo…kebetulan pulak cam selsema  kan..trus ngade2 kate demam…hahaha…msti da risau kan..pastu ma mom story bout my 3rd lil Sister… fail ujian computer 4 driving license… OMG..!!! pastu gedik kate trauma..amik comp test pown leh trauma,..memg gedix..

my sis “Niny@Ninuk”  & my lovely mom


argghh!!how can u failed!!dah 2 x nak amik lesen..seng je kot…aku dulu x bace buku lgsung pown…ewah..berlagak…tp smpai skang xde lesen..bukn x nk ambik okeh.. dlu lepas SPM, my mom memg suruh ambik..tp i ngengade drive kereta Wira mak.padhal kereta auto …memg foul kat parking laa..abes langgar tembok…dah gabra…pastu trauma..siket2 nk trauma kan…sgt keji…kne marah memg x hingt laa….coz tomorrow after xcident nk bwk kete 2 g JayBee..so ayah bwk g bengkel…check everything..n da mechanic nmpk yg kemek 2…2 yg balik ayah tnye, kepelikan..i memg wat muke x taw..tp adik y kecik kantoikan..cis!!…dah excident…x jd nk g…x pasal mengeluarkan wang saku sendri $300 repair kereta.. pastu serik nk bwk…after form 6 pown bru berani siket nk amik lesen..unfortunately, stakat L je , coz pegi menymbung pelajaran…cm nyesal plak x abeskan…sob..sob..

sejak akhir2 nie xtaw perasaan perisa ape..kau nk perisa ape? durian?mango? mrahkan Blue kot…mem terbawak2…kesian kat die..tp padan laa muke die jugk kan..sape soh wat keputusan sndri kn..??…

story ape erk??

Posted: 09/08/2009 in Uncategorized
Tags: , ,

DSC019591 

Well….semggu nie x update lgsung blog coz aku seronok berholiday….so perlu ke blog pown holiday? camdoh je question..hahha.. bukan suke2 nak holiday bile teman2 lain berperang dgan exam…tp bosan ah dok s.alam xde wtpe…so better wa balik kg kan..kan.. balik dgan perasaan penuh kesyukuran even tgah demam…tp nak baik dah time 2…syuk yg antar g Pudu.. yg cam siot nye & sememangnye  aku x tahu perkembangan semasa…almaklumlah x tgok TV kan…so x taw laa plak time ak gerak balik kg ritu ade wat perhimpunan mansuhkan ISA…bodow kan x taw…cis…siyesly da la demam kan…so nek train..ticket smpai ke Masjid Jamek..tp compuse time 2 pesal x benti plak STAR kat masjid jamek..aku dah blur2…syuk pown same..then terlajak smpai ke KG Baru…xnak sesat jauh, so trun je kat Kg Baru.. then asking pak guard yg de kat situ..

me: Askum pak cik..tumpang tanye..ni tiket saya benti kat Masjid Jamek..tp x benti plak tren ni…ke salah nek nie pak cik? sy nk ke pudu cepat nih…

PCG: yg ko x tekan loceng 2 knape?

me: ???????????????????????? (ade ker wey??) !@##$$$

PCG: x benti laa dik…hari ni memg x benti kat situ..ade perhmpunan ______…. g laa nek balik..pastu turun kat pasar seni..

me: (WTF…..!@#$%&… bengang taw x bengang!!!!! nk jalan lg kan g pudu!!!!)

time 2 memg mencarut la…siyes menyusahkan…jadah haram pe nk wat perhimpunan tgah jalan.. nk memberontak ker jerit terpekik terlolong g la stadium wey….lantak korg laa nk watpe kat situ..2 haa stadium s.alam…korg punye kan? wat laa kat situ wey…taw x korg menyusahkan!!!!!! menyusahkan!!!!! nk wtpe pown pkir laa org len…siyesly, pemimpin u’ll okeh jer..pesal penyokong cam B!@##$%%!!!!!! siyesly…memg ak terlampau marah teramat…coz i’m in dat situation!!!!!  bangga sgat kah masuk TV dgan cara camtu??? yg pompuanyer bwak anak kcik lari terkedek2 pkai jubah + purdah..malu laa wey!! korg pkir kalaw mati terkene gas ke terkene pijak ker, korg mati syahid ker?  camdoh siot!!! malu…malu… & malu….wat laa care elok…korg ade pemimpin…diorg bleh wat rundingan aman.,..korg nie penyokong agak2 laa…malas nk cite panjang..kang ade plak yg komen…” cam bagus je ko kan….ko hingat ko penyokong Barisan dah baik sgat laa erk????”…. loh… xde kaitan okeh… aku bercakap coz I’M MALAYSIAN…lg sekali.. AKU ANAK  MALAYSIA.. love peace okeh..harap paham….. Tp Alhamdulillah..dpt gak tiket balik ke Batu Pahat….tp yg kesianyew Syuk laa…coz die demam..terpakse menapak sengsorg ke Pasar Seni..jauh gak 2…sorg..bosan…. =(

Smpai je busstand bp my sis call n said ” pkwe ak jemput wey”.. terkejut gak…then ignore jer…smpai park kete de kete Kembara.. x prasan driver 2… bukak jer pintu.. loh…my bro upenye…cis…tertipu..pelik lak..kete sape nie? ” kete aku laa..mak bru belikan..”… cis.. xacinye!!!! mak belikan die kembara??? how bout me????? nak jugak…..aku kan kakak……..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!  kahkahkahkakah!!! diowg gelak cam setan….kete uncle aku upenye…cis..tertipu….

smpai je umah..after my mom pelik cium aku, mak letak tangan kat dahi aku…. “dah baik demam belom??”  “baik sket mak”…. tetbe my sis bisik2 kat telinga mak..ngumpat aku laa 2… “esok bangun pg… mak antar g spital..”..tetbe mak bersuara…. “what????noooooooooooo!!!!!!!!! siyesly aku x nak…takot….if aku nk p, memg ak dah g kat s.alam…tp coz memg takot kat H1N1 2 kot…takot kene suspected..huhu..tp finally terpakse akur..kene gak g hospital.. ade ke mak kate ” ko kan g oversea…ritu ade cirit birit, muntah2…bahaya laa..kne pergi gak hospital…..”..  g oversea?? laa…g indon je kot….2 pown 4 bulan yg lepas… xde kaitan!!!!!!!!  smpai je kat hospital Batu Pahat, my dad turunkan aku kat bhg kecemasan…cam sakit tenat jer…ade plak kne melepasi check point 1..untuk make sure kite ade demam ke x…waaaa….!!! ape nie!!!! ingat aku zombie ker!!! dah laa pegawai perubatan yg jaga kat check point 2, tgok aku cam takot2..cam btol2 aku berpenyakit kusta ke hape yg bleh berjgkit tros…cis…!!!! siyesly..patient yg dtg comfirm sume pkai mask..scary tol Batu Pahat nih..ingatkan selamat…huh.. but lepas laa…aku bebas dr H1N1…yeeeehhhuuuu!!!!… suhu aku pown x tggi… 36.8dg..doc kate if 38 & above leh kne kuarantin….fuh…slamat… sebenarnye yg semalam my sis bisik2 ngan my mum 2 de citenye,….G-jul call my sis & ask her soh mak aku bwk aku g spital….waaaaaa!!!! dengkinye korg!!!!sbg balasan, sebab selamat mak bwak g kat Nagoya je cr kain bju nk wat raya…eceh…mak bising…coz nnti xde org nk amik tempahan… punye laa mcm da lame jer x balik… Batu Pahat dah de Square One..hahaha..gile jakun..ingt BP Mall pling new….ahaks…xde mse nk shopping sakan, coz ptg 2 nk g umah cousin yg pernah aku jge time die kecik2 dlu….windu woooo…..

1

2

3

 

plan nk g Dungun..even G-jul pernah warning x boleh dtg…mcm2 alasan gak die bg…x bestlaa… xde pe kat sni laa…but, who’s care? hahha…gile degil..finally terpakse laa die mengalah dengn kedegilan aku ni kan…unfortunately, tiket ke Dungun abes..so g laa trun ke Kuantan…. jumpe G-jul sister kat bus stand… x2ally she more pretty when wearing tudung…bile x pkai nmpak len..but sape plak ak nk komplen pdhal ak sndri x pkai kan…huh..no komen…. arghh…kitowg berholiday mcm berhoneymoon plak kat cherating…. xyah pkir bukan2 okeh…korg memg camtu..hahahhaha!!! enjoyed….but forgot nk kuarkan dwet kat kuantan… so during dinner we go 2 1 of da restaurant there..eating seafood laa knon…exsyen laa…padahal dwit kat dompet ade RM13 je..hahaha..unexpected… mkan berdua costly RM75!!!!!!! mamposss…. seb bek gjul de hundred something….selamat kat situ…tp memg sedap…puas ati makan…. esoknye ajak gjul g cri ATM ..dr Cherating, we drive smpai ke ———->sempadan Kemaman TErengganu okeh bru jumpe ATM…2 pown kat Stesen minyak!!!! gile arhhhh!!! ni bandar alien ker!!!!adoooiiiiii!!!! aku rse Pt Raja more best dr sne…even xde laut skalipown nk berkelah n kampung gile…tp byak laa ATM + bank!!!!…2nd n8 saket hati..rse cam tertipu mkan 1st n8….coz mkan lg laa mewah dr hri sebelumnye..but different restaurant,,,,time 2 x kesahlaa bpe cost plak, coz dh awal2 standby dwet bnyak2..ceh!!!.. but costly RM40 jer….sakewt hati tol!!!! hampeh…..

4

5

7

8

9

10

11

sepetang di pantai cherating:

me: yunk…wtpe korek pasir?

him: mne de korek pasir..kutip kulit kerang ngan siput…nk bg ayg laa…kate nk romantik…

me: wahhhh!! eee…..suke laa…nnti smbung2 laa wat leb-leb ker…ayg suker….hihi

him: wtpe? dah kutip kan dah cukup baik…smbung laa sendri…

me: ?????????? !@#$#$%^  waaaa!!!!! pkwe ke alien nie!!!!!!!!!

blik je s.alam de lg mslh…coz memg dh taw tmbg teksi mhal, so jln laa g bus stop tggu bas rapid… lame gak tggu..bas pown smpai…pelik..tetbe kne brtur pnjg…then sume pegang kad etiqa..pehal plak nie?? waaa!!! bas 529 dah start pkai kad….x pkai tiket cam biase 2….ape ni!!!!!! damn….tpakse nek teksi gak…report kat g-jul…leh plak die x layan aku..pdhal bru jer pas jumpe td kan….sibuk plak main golf…..sejak bile main game org kaya nih haa!!!!!bengang……cis….leceh arr sume bas rapid pkai kad…..bukn slalu nek bas..xkan nk kaurkan dwet topup kad untuk bas plak… RM40++ 2….siot tol….diskaun 50% konon..humm..leceh arr… balik singgah PKNS..beli sate kajang hj Samuri. bwk balik umah mkn ngan syuk n leya.. ermm… xsesedap cam dulu….. n x leh laa nk kalahkan sate bwh flyover kat keramat 2..situ memg sedap…

6

balik kg….tired…

Posted: 01/06/2009 in Uncategorized
Tags: , ,

After iapkn asgmnt MM..trus bsiap coz anak sppu dh tggu kt bwh..agak kelam kabut gak n rse serba slah mngglkn syuk tok hntr asgmnt kt Lectrer sorg diri..eceh…but x2ally..sgt puas hati dgn hsil kerja tgan sndri taw…menggodak lappy smpai hang palamn x dpt dilupakn..coz 1st time wat asgment scare xcited disertakan ke’xcitedtan nk blik bercuti…neway xde laa trus blik kg…bermalam kat rumah cuzzy d Putrajaya…smpai umah die pe lg..mkn laa..ngan perut yg boleh than lapornyew…anak2 buah plak kuar g Alamanda tgok midn8…cis..beli tiket cukup2 3 keping aje…

pg2 bgun dh rse xcited nk blik kg..ank bujang yg drive kete..memg kompem laa laju kan..cmne laa x kne saman speed trap..ceh…Alhamdulillah..sebelum solat Jumaat dh smpai kg…blik umah je Ayah dah siap mask..sgt kreatif masakan ayah…tp dp coz dh lame x mkn maknn simple cmtu…sayur bening…fav 2….ade smbal asam, ulam2 wlwpown ak x mkn..ikan goreng….jus mangga…wah dh cukup selera..tq daddy..omputeh plak…

ptg 2 g blik kg umah atok..yer laa dh lame gak x blik kg nie kan..ag pown dpt gak jmpe Intan..owh…sgt comel die skunk..makin gendut…geram…rse nk bwk je blik s.alam….dsbbkn 2morow amin akn blik saing my cuzzy, so spe nk drive krete…bukn ayah x reti drive kete…tp die lebeh suke org len drive kete if jalan jauh…leh borak2..coz if mak ak dok dpan..kompen terlentok punyer…then mak soh ak ajak Gjul..but sgt malas nk kol…bz memnjg..n x dsgka mak kol mak gjul…God!!sgt malu x hingt…finally dlm kol 7 pg keesokan pgnye gjul sudh ade dpan umah..hihi..sgt sonok x hingt..tenkiu mummy…dihdpan ibu bapa xde laa kami bermesra2…sopan santun x hingt…sgt rindu..i’ve got kish..hihihi..berbuln2 x jumpe..smpaikn sudh lupa muke beliau…ingt boleh bersuka ria? smpai JB..hambik ko..rewang laa ko sane…knal sdare mara yg rmai x hingt..sgt Comel ble die malu2 kambing…follow je ke mane Amin pergi…

Blik pown dah agak lewat…1st time gjul drive kete Unser ayah… auto lak 2..mne die biase..ok..gud try..nerbes kot bwk orang tua saya…hahaha….then when die blik..mnitis gak air mata..coz pasni x taw bile lg dpt jumper kn….wuwuwuuwu..gmbo dlm henfon..kang msuk FB…neway..thanks 2 my mom…coz sgt x malu menelefon bakal biras anda…hahaha..mmuahhh!!!love u…