Archive for the ‘birthday’ Category

Wah.. nampak? Two wishes shout sekali jalan… senang.. Tak payah nak celebrate banyak kali, nak prepared bagaikan.. sekali harung je.. Untung dari start tarikh nak proposed bercinta, nak kawin pon pilih tarikh yang sama. Lagi-lagi untuk pasangan kita yang susah nak ingat tarikh tarikh, atau nombor-nombor.. Tapi tu pon tak hingat.. geram betul dengan Gjul ni tau..

Aku dah bagi kemudahan , tarikh yg sama dengan birthday dia cuma beza selang sehari je pon dia tak ingat.. Bukan main-main, atau gurau lagi.. Ini memang betul-betul tak ingat. Sebagai isteri perempuan dan dot dot dot.. haruslah touching kan.. Sebab kita ingat.. cuba kalau kita plak yang tak ingat? Buehehehe..

HashtagThrowBack HashTagCampakBelakang

30 Mac 2006

Time ni masih berkawan lagi dengan Gjul. So takde lah special sangat. Remember , kawan yg mesra gitu. Coz weolls kawan 20/11/2005 cenggitu laa.. Tapi dia ni exsyen plus control macho.. Ingat kite nak sangat laa tu kawan dengan dia khennn.. One day tu tetibe je Gjul suruh aku panggil dia Gjul .. (no more kau & aku).. pelik je kann.tp abaikan je laa.. xde feeling pon..ecehh.. on 31hb Mac tepat 12 malam, aku call dia la wish berfday.. Ahaaa..that man, acah2 terharu laa konon aku 1st girl yg wish berfday kat dia.. kakakkaa… Time tu Gjul takde facebook , friendster and myspace lagi. TAk pandai katanye.. So apps Yahoo Messenger and email je laa jd penghubung kitorang.. DAN telefon. Gjul suka dengar suara aku.. hahaha.. sampaikan nak call by fon dulu kan macam mahal.. pakai bubble talk maxis tu pon bolehh… haha.. Tapi x sangka plak kan malam tu jugak dia nak declare aku jadi girlfriend dia.. Aku macam..errrr..after penerangan dia yang panjang lebar sampai kredit phone aku 10 hinggit habis, then aku top up balik , baru aku terima..kakkakaa.. Pada aku kan, macam hekelehhh.. cinta monyet je nihh.. tak pon 4-5 bulan je kot tahan..tak pon 2 minggu.. Punyalah bersangka buruk kat dia time tu.. hehehe.. Dia cakap, aku ni pembagi semangat kat dia lah sebab dia baru je dissmiss dari UITM jengka.. coz tak boleh nak carry subject yang dia kata tak best, and tak minat.

Tapi hampir setahun bercinta dengan dia..boleh tahan lama jugak tu.. dia ajak mai datang rumah family dia..kenal dengan family..tu aku pon terkejut jugak.. time dia jemput aku kat rail station gemas, nampak sangat muka excited dia tu nak ngajok aku… waktu tu, bulan puasa…. berbuka puasalah aku kat rumah dia.. Lupa nak cerita, aku time tu dah further study kat Shah Alam. Gjul pulak keje kat supermarket billion kot kat Segamat. Sampai lah 1 day tu dia cakap die nak kerja kat KL. kerja kilang.. tapi tak sampai sebulan pon kerja.. dia dah dapat offer UITM Dungun couse Dip Culinary… Aku macam..erkkk..bila masa dia apply? tak cakap pon kann.. Situ dah sedihh..bermula lah episod long distance relationship.

Sepanjang cinta dengan Gjul even duduk berjauhan kan.. Adalah waktu bahagia, waktu gaduh, perang dunia semua.. tapi kejap je..takde lah sampai 2 hari maksimum bergaduh..PLUS kitorang tak pernah pon cakap kite PUTUS ke , CLASH ke… Tak pernah langsung.. sampai lahhh 5 bulan nk bernikah kot Gjul baru duduk kat KL dekat ngan aku. Tak larat laa nk settle urusan kawin sorang2 dengan dia duduk jauh.. serabut laa..total dekat 7 tahun jugal long distance relay ni.. Tapi adalah dalam setahun tu 3, 4kali jugak dia jumpa aku kat KL. hehehe..

Akhirnya, nikah jugak tarikh 30 Mac 2013..tapi dia tak ingat.. bila tanya masih bg jawapan was, was,… 29, 27, 28, .. Redha je lah kan..

 

Tahun ni dah dikurniakan bayi. So pergerakan tu terbatas sikit. Nak buat suprise pon nak simpan kat mana pon tak tahu.. so, 30 hb Mac tu just biasa2 je..wish happy anniversary, bg kiss pastu sambung balik online ke tengok tv and main game Plants Vs Zombie then tido.. Muehehe..sebab gjul cakap dia keje..Tetibe dia tak kerja pulak.. Sebab tak kerja, ape lagi celebrate makan cendol mamak naik lori je lah.. Tak romantik langsung T_T.. nak romantik sikit, di waktu hujan lebat kite g makan kat Hayaki danau kota.. parking kereta pon berlari2 nak masuk restoran sambil dukung anak..  Tak fun okey. Sebab Irine tak pandai duduk kat baby chair.. nasib baik ada kerusi besar..so boleh dia baring tanpa ganggu kitorg makan nak pangku..kalau tak , tak memasal tulang ayam termasuk lubang hidung.. haha..

 

4

Tetibe saje tanya, gjul nak keluar ke malam ni,.. dia cakap nak. YESS!!! boleh laa aku beli cake ke kan buat suprised coz esok birthday dia.. then aku mintak laa izin nk pi beli barang baby.. (alasan je tuu).. tetibe dia cakap nak ikut.. ahh sudahh..rosak plann..batal hasrat tuu.. pegi TESCO je.. sebab kebetulan troli abes.. aku suruh gjul tunggu kat dalam tesco, aku pegi cari stroller.. tak di rancang ade plak booth jual cup cake. aaaa..boleh laa 4 bijik 10 ringgit.. sebab tu je yg muat nk sumbat dalam my handbag..

Malam tu gjul memang keluar jumpa kawan dia.. Irine plak, adeh..merengek mengada nk mummy dia tido sebelah.. nak ngempeng lagi.. nak buat kerja pon payah.. at the same time buat jugak laa cheese cake.. hahaha.. tengah mixer cheese pon boleh susukan anak.. hahahaha.. nasib lah .. pukul 1 lebih jugak kot gjul balik..cheese cake aku x keras lagi.. memg cup cake td je laa jd suprise.. hahahhaa.. even cup cake kecik, Gjul memang really appreciate… dia memang cepat terharu kalau aku buat surprise kat dia..memang selalu macam tu.. huhu..Alhamdulillah..sambutan kecik. kami bertiga.. tapi insyaa Allah..penuh keberkatan.. tengah plan ni nk buat belated surprise tok dia..

 

1

2

 

Selamat ulangtahun kelahiran abang yang ke-28.. 

Selamat ulang tahun perkahwinan kita yang pertama..

Selamat ulangtahun bercinta kita yang ke-8..

 

I love u so much.. 

 

3

 

Irine muka masyammm.. tak sabar nak minum cendol..mummy minum cendol.. nanti irine minum susu perisa cendol laahh.. behehehe..BYE!!

Advertisements