Marry me… The Reception Bride side

Posted: 02/12/2013 in Uncategorized

31 March 2013. Dah laa malam lepas akad nikah ntah tido pukul berapa pagi.. bangun pon kena awal pagi sebelum subuh buta dah kena bangun.. Mak kejut suruh tanggal baju tido yang aku pakai sekarang ni, campak atas bumbung rumah, konon nya tak nak hujan laa hari tu.. hahahaha..kelakar… ikut je laa.. kalau nak hujan, hujan jugak.. sape lah kita nk halang ketentuaNya.

Bangun pagi ..tak sempat nk sarapan pagi bagai..memang agak sibuk..sibuk tengok orang kelam kabut.. kah kah kah.. dan dan aku nk mengaji khatam Al-Quran sat lagi.. hish… sebab aku adalah orang penting, pengantin lah katakan, memang hari tu, semua kena dahulukan aku lah termasuk penggunaan toilet..hehehe..siap ada yang masak kan air panas lg,nk mandi.. gediks kannnn.. selalu boleh je nk mandi air sejuk.. tp sebab “special day”, tak special day sangat, sebab aku tahu, lepas abes majlis je ada kerahan tenaga…. hehehe..

Khatam Al-Quran start pukul 0900 pagi.. memang mekap semua sendiri.. takkan nk mengaji pakai bulu mata ala Rozita Che Wan bagai.. hahahhaa.. sebab cameraman pon x datang lagi, so, xde lah gambar bersejarah.. nak suruh adik2 sedara pon , semua join mengaji.. memang xde kenangan pon.. tp nyempat lah amik gmbar pakai camera sendiri pose kat atas pelamin nikah.  Aku rasa tak de function pon pelamin nikah tu… bukan pakai sangat pon.. pose pon sekejap je… my mom is really excited khenn…layan kan je.

Abes program, memang x sempat nk makan , nk minum semua, M.U.A aku dah sampai awal.. bila dia tengok apa yang pakej aku dapat, dia kata x sesuai, dah dia g balik amik barang dia kat rumah.. nyempat lah minum seteguk dua.. Even baju pengantin, lain aku design, lain yang aku dapat… penat aku create design bagi contoh nak baju macam ni..macam ni..dapat mcm tu jerrr..macam baju kurung biasa.. erghh..sabo je laa.nak buat acamne.. booking awal, 1 hari nak nikah baru dapt tengok + fitting semua… takpe.. disebab kan orang yg pakai dah cantik, so baju pon jadi cantik.. chewahhhhh…. motip sangat sedapkan hati sendiri…nasib baiklah aku ni jenis… tak cerewet.. nak cerewet macam mana.. esok dah majlis!!!! grrrrrr…. kang hilang seri mak nooksss…

2 hari before majlis bersanding , baru dapat jumpe dengan my dJ.. and bleh plak dia suggest kan Zapin. Sebab mak aku nk sponsor… tak kisah sangat lah..sebab kalau ade kompang & DJ pon dh cukup meriah…

and the day….

2

my M.U.A 

13

15

19

21

encemmmnyeee my husband!!! auummmmm

33

my mom dah bising2 coz baru perasan takde bunga manggar… hahaha

34

peluh2 sudehh..

38

44

toll guard yang pertama..

45 48

56

2nd toll guard…..

61

65

time ni dah risau, takut berlakunye kegelojohan suami ku…muahaha

67

69

ecehh…pose sepadan sangat kan.. cewahhh!

71

75

Zapin dari Sanggar Budaya Batu Pahat

79

My BFF Dayah jadi pengapit!! unfortunately wedding die aku tak pi pon..sodehhh!

84

Ex Classmate from MSU.. BHM-T

85

89

My mom

90

My Abah

100

105

apebenda nama acara ni?? i kenot brain laa

115

Potong kek! simple je cake ni.. =) tak ingat order kat mana..

121

dari MBA BP, JB & KL.. thanx uolss datang dari jauh…

126

Groom’s side

127

My Mother in law

129

Hubby sister and cousin
132

my sister’s , & cousin

134

137

Lovely parents

141

147

my awesome family!

150

151\

D07_5383

D07_5580

hubby best fren

D07_5667

D07_5679

D07_5728

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s