Archive for October, 2013

Pejam celik, pejam celik, Alhamdulillah… hampir 7 bulan mendirikan rumah tangga.. Tapi aku rasa macam baru bulan lepas je bernikah.. ahaiii.. seronok ghupenye.. Hihihi.. harapnya berkekalan hingga ke syurga.

Actually, sebab macam dah berhabuk lama kan blog ni.. password pon aku hampir lupa. 4-5 kali try and error.. muahahaha.. nak update pasal kawin pon rasa dah basi. tapi tak pe.. cerita jugak. at least nanti 20 tahun akan datang, boleh laa aku feeling ingat zaman2 yang sekarang ni kan.. mana lah tau, nyanyuk awal.. hahaha..

Plan nak bernikah patut nya dari last year. aku dah choose date 29/9/2012. tapi disebabkan adik2 aku yang sorang nak UPSR, yang sorang lagi nak PMR, terpaksalah pospon. Lagipun agak susah nak rancang bila mr tunang masih jauh kat Langkawi. Tu tarikh berfday aku tu!!!! tu yang nak sangat. Tapi apakan daya. Tukar plan, buat time ulangtahun berfday ke 27 my husband & anniversary kitorang yang ke 7.. 31 March 2013.Tapi tarikh bernikah 30 March 2013. Alaa.. kire langsammm lah kan..

Aku ni kira buat semua benda lst minit. 2-3 minggu nak nikah baru siap interview daftar nikah semua. Tu pon macam2 hal. Document tertinggal laa, tak cukup laa dari pihak lelaki.. MAcam2.. sampai aku cakap ngan parents, siapa nangis2 tak nak kawin… macam tak direstui je.. sobs sobss sobbss.. Dah settle, 1 weeks before nikah pon aku nyempat pegi chants day dengan MBA. Malam tu pulak serabut  baru beli baju nikah… Jumaat nak nikah , hari Selasa asben aku dah balik kampung dulu.. waa!! tak cakap plak tuuu… tudung nikah pon tak cari lagi… malam tu nangis2 telepon gjul, awat laa tinggal aku camtu dengan barang tak abes beli lagi.. kekekeke.. alasan salah sendiri sebenarnya…  aku dah laa tak tahu jalan nak pi Jalan TAR dengan jem nye lagi.. alahaiii… Lantak laa.. rembat je laa tudung mak ke , adik aku ke nanti.. dah malas nak pikir..

Hari Khamis baru balik kampung.. Tu pon sampai dekat petang jugak.. padahal esok malam dah nak nikah.. Nampak tak aku yang jenis hegeh2 ni.. hehehe.. Then, gjul call, die kat Hajra nak carikan aku tudung nikah.. kakakkaa.. dia hantar gambar kat whassaap je.. then aku pilih tanpa pegang,kain jenis apa pon dah tak peduli….ntah pandai pakai ke tak nanti.. padan muka sendiri kannn… ang nak kawin ke x yan oii!!!

My handsome hubby

                                                                                                           muka husband acah2 macam takde pape je..dalam hati… ?? hahaha

DSC_0007                                                                                                  before akad, posing dulu with my mum.. arghh time ni pon dah rasa sedih.

DSC_0050

nasib baik ade teman… gigil dah time ni.. OMG..!! x caye!!

DSC_0090

ayah yang mewali kan… =)

DSC_0076

 

DSC_0201

Alhamdullilah.. selesai 2 kali akad okey.. hihihi..practice kemainnn….

DSC_0260

sedih.. asben takde kiss dahi kite pon macam org selalu buat lepas nikah.. hahahaha.. sebab aku sendiri yg takut..awatlaa laki aku ni gelojoh main tarik je kepala aku time aku tak ready.. tak memasal kena tolak siap jerit “tak naklaaaa” spontan.. depan orang ramai lagi!!1 arghh.. malu!!!!!!!!!

Tapi x pe.. selesai sudehhh.. lega seleganya walaupun ada beberapa perkara yg macam2 berlaku malam tu.. tapi perkara baikkan.. semuanya berjalan lancar.. =)

DSC_0313

DSC_0322

DSC_0337

DSC_0347

DSC_0363

DSC_0368