F.I.T

Posted: 19/01/2012 in Uncategorized

sekarang dah ada cabaran baru.. cabaran meng’Fit’kan body yg sedia ada ni.. dengan niat bukan nak kurus.. tp nak F.I.T.. nk mantap gitu.. mane aci tgok En Tunang dah nk macam body builder kan.. kite ni dengan perut boroi.. walaupon Gjul x kisAH wlw lagu mana rupa aku, tp ini adalah 1 cabaran… yaaa!! 1 cabaran.. yang aku akan usahakan sebaik mungkin..

hari ini adalah hari kedua untuk aku realisasikan impian aku yg x pernah berhasil. buat masa ni xde lagi ape2 halangan.. sebab dah niat kan.. seriyesly, memang aku x berdiet untuk menahan lapar pon.. aku makan je, tp kalau sebelum ni jarang breakfast, kalau breakfast pon haa amik ko nasi lemak, mee goreng, nasi kerabu… tp kini x lagi…

TADAAAA!!!

ni boleh tahan smpai petang…. 2 kali makan.. tgahari punye makan xde amik gmbar plak.. ekekeke… ptg before malam tu ade makan lagi.. amik mee hoon goreng… Sebab aku x minum susu haiwan, maka minum lah susu tumbuhan kacang soya.. mulai sekarang memg akan berusaha xnak miss ambik breakfast.. makan dah banyak, exercise pon nk kene maintain jugak.. satiap weekends kena jogging.. terutama hari Ahad. kira beruntung lah sebab aku x pergi dating2 bagai kan.. lebih baik jogging.. dah start dari last week.. xpe.. baru permulaan… setiap pagi pon dah start buat push up nk kempiskan kan perut yang buncit lagi gelebeh ni..pastu dah 1 malam .. okey 1 malam aku pergi dance.. dance kat dalam bilik..pasang lagu dan joget ikot suka hati aku… coz aku rase x larat nk skipping smpai 500x .. 100 pon aku dah semput.. almaklumlah berat.. gegar lah rumah flat aku tu..hihihihi…

                                                                           

X dapat macam ni….

macam ni pon OKEYY!!!!   WAHHHH…BEST NYE PERUT KETUL2..!!!

Advertisements
Comments
  1. asharaimi says:

    tgk breakfast meal ko je da terliur. elok amik breakfast. Nnnt try biskut Jacobs pula yg ada mix buah epal hjau tu sdp…

    • melacolea says:

      hehehe..alahai cornflakes je kot.. biskut jacobs yg wheat grain tu ea?? nanti ak cube.. tp makan biskut macam malas nk kunyah.. hahahaha…

      • Asha says:

        Dah mcm nenek x de gigi plak mls nk kunyah hahaaa. ko cicah air je lps tu msuk mulut trus telan hehee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s