meow..meow & meow

Posted: 31/12/2011 in Uncategorized

I don’t like cat ever.. bukan takut atau ape.. tp naluri geli dgn kucing.. my dad also x suke kucing.. (tp sekarang, abah adalah seorang yg sangat sayangkan kucing).. xtau kenapa kenape… sumtimes, bile tgok muka kucing, aku rasa kucing tu tgok aku balik.. pernah aku ikot mak pergi ke pasar kat Parit Raja. nama pon pasar, memg banyak kucing2 gelendangan yg buat muka kesian..muka simpati.. & adalah one cat tu.. (kucing gelendengan memg gelojoh).. tengah syok mak aku pilih ikan, tetba kucing tu tgok aku.. aku memg x paham lah ape perasaan dia time tu.. tp terkeluar jugk dari mulut aku ” Mak , kucing ni asyik tgok yan je lah.. takut “.. mak aku & Sellfish tu memg gelak sakan..kalau boleh guling2 kat atas meja ikan tu memg depa dah guling2… bila aku pikir balik.. salah ke ape aku cakap?? maybe umur dah 18 tahun x sesuai nk cakap macm tu.. erkk..

yess.. entry ni aku buat bersempena aku mimpi kucing malam tadi… bunyik macam weird.. mlm td mimpi kucing, pg ni terus buat entry pasal kucing.. malam nanti mimpi makan durian, esok buat entry pasal durian.. kah3.. even aku x berapa nk bercinta dgan kucing, tp xde lah smpai nk belasah ke, pijak ke bunuh kucing.. eh..tp ada 1 story, yg aku rase mcm nk cekik2 kucing..

kredit to AZIZIE

pada suatu hari, time tu cuti semester.. balik kampung.. so disebabkan aku duduk rumah, mak aku pulak pergi kerja, rutin untuk memasak telah jatuh ke tangan aku.. adik2 pulak pergi sekolah.. nk dijadikan cerita, ak ni memg suka layan layan lagu kat TV 8.. pg2 kan ade klip vid kan.. sementara nk tggu ayam ikan defrost kat sinki, aku dok mlayan klip vid.. tiba2..1 perasaan aneh.. xde pulak kucing2 kat rumah aku ni bersantai kat living room nih.. perasaan aneh tu, terus membuatkan aku berlari lintang pukang ke dapur.. yess!! jangkaan aku benar sama sekali.. kucing2 seronok lompat2 dapat ikan.. dah laa ikan bawal. apa lagi.. aku menjerit macam aku marah adik2 aku la… berdesup kucing2 tu lari.. then aku ni macam org gila nanges macm org gila kat dapur… smpai ayah aku pon xtau macam mane nk tenang kan aku.. yess.. time tu x pikir ape dah.. pikir, balik compem kene bebel + marah ngan mak ak.. time tu rase nk bersilat je ngan kucing2.. heroin die adalah Sawiah.. nasib  ko baiklah Sawiah uii.. mak aku tu xmarah ko.. tp aku yg kene marah nanti..

tp sekarang, aku suka kucing.. kucing pon suka aku..hahaha… sudah ada keberanian nk pegang kucing.. nk peluk2 cium2 tu belom lagi.. errr.. someday.. start loving dengan Amirul .. kucing kesayangan mak tp dah mati di pagi syawal.. terjerut jala ayam.. sedih….tp masih ada Sawiah.. masih ada baim.. & adik beradik yg aku kompius nama2 diorang tu…

 

p/s: mimpi semalam tu sgt ngeri.. kepala kucing tersepit kat pintu lif.. u imagine, macam mane aku scream.. nasib baik dlm mimpi.. klw realiti, aku dah pengsan….

entry ini adalah yang TERAKHIR……

untuk tahun 2011…^_^

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s