Archive for December, 2011

meow..meow & meow

Posted: 31/12/2011 in Uncategorized

I don’t like cat ever.. bukan takut atau ape.. tp naluri geli dgn kucing.. my dad also x suke kucing.. (tp sekarang, abah adalah seorang yg sangat sayangkan kucing).. xtau kenapa kenape… sumtimes, bile tgok muka kucing, aku rasa kucing tu tgok aku balik.. pernah aku ikot mak pergi ke pasar kat Parit Raja. nama pon pasar, memg banyak kucing2 gelendangan yg buat muka kesian..muka simpati.. & adalah one cat tu.. (kucing gelendengan memg gelojoh).. tengah syok mak aku pilih ikan, tetba kucing tu tgok aku.. aku memg x paham lah ape perasaan dia time tu.. tp terkeluar jugk dari mulut aku ” Mak , kucing ni asyik tgok yan je lah.. takut “.. mak aku & Sellfish tu memg gelak sakan..kalau boleh guling2 kat atas meja ikan tu memg depa dah guling2… bila aku pikir balik.. salah ke ape aku cakap?? maybe umur dah 18 tahun x sesuai nk cakap macm tu.. erkk..

yess.. entry ni aku buat bersempena aku mimpi kucing malam tadi… bunyik macam weird.. mlm td mimpi kucing, pg ni terus buat entry pasal kucing.. malam nanti mimpi makan durian, esok buat entry pasal durian.. kah3.. even aku x berapa nk bercinta dgan kucing, tp xde lah smpai nk belasah ke, pijak ke bunuh kucing.. eh..tp ada 1 story, yg aku rase mcm nk cekik2 kucing..

kredit to AZIZIE

pada suatu hari, time tu cuti semester.. balik kampung.. so disebabkan aku duduk rumah, mak aku pulak pergi kerja, rutin untuk memasak telah jatuh ke tangan aku.. adik2 pulak pergi sekolah.. nk dijadikan cerita, ak ni memg suka layan layan lagu kat TV 8.. pg2 kan ade klip vid kan.. sementara nk tggu ayam ikan defrost kat sinki, aku dok mlayan klip vid.. tiba2..1 perasaan aneh.. xde pulak kucing2 kat rumah aku ni bersantai kat living room nih.. perasaan aneh tu, terus membuatkan aku berlari lintang pukang ke dapur.. yess!! jangkaan aku benar sama sekali.. kucing2 seronok lompat2 dapat ikan.. dah laa ikan bawal. apa lagi.. aku menjerit macam aku marah adik2 aku la… berdesup kucing2 tu lari.. then aku ni macam org gila nanges macm org gila kat dapur… smpai ayah aku pon xtau macam mane nk tenang kan aku.. yess.. time tu x pikir ape dah.. pikir, balik compem kene bebel + marah ngan mak ak.. time tu rase nk bersilat je ngan kucing2.. heroin die adalah Sawiah.. nasib  ko baiklah Sawiah uii.. mak aku tu xmarah ko.. tp aku yg kene marah nanti..

tp sekarang, aku suka kucing.. kucing pon suka aku..hahaha… sudah ada keberanian nk pegang kucing.. nk peluk2 cium2 tu belom lagi.. errr.. someday.. start loving dengan Amirul .. kucing kesayangan mak tp dah mati di pagi syawal.. terjerut jala ayam.. sedih….tp masih ada Sawiah.. masih ada baim.. & adik beradik yg aku kompius nama2 diorang tu…

 

p/s: mimpi semalam tu sgt ngeri.. kepala kucing tersepit kat pintu lif.. u imagine, macam mane aku scream.. nasib baik dlm mimpi.. klw realiti, aku dah pengsan….

entry ini adalah yang TERAKHIR……

untuk tahun 2011…^_^

Happy Berfday Boss!!

Posted: 06/12/2011 in Uncategorized

2/12 lepas, berfday bos aku.. 1st time buat suprise kat die… berfday die , tp die yg sebok bakar lilin, cucuk lilin.. hehehe…..

baju oren, my big boss ..Director company.  yg kat belakg tu, general manager… kdg2 bile diorg dok berjalan berdua keluar, rase cute sg..mcm nobita dengan Giant..ekekeke..

Boss buat wish..

Neway, Happy berfday Boss….Semoga sihat selalu, murah rezeki, panjang umur & happy disamping keluarga..

makan cermin kehidupan

Posted: 06/12/2011 in Uncategorized

apekah tajuk entry macam ni.. what the Helly laa kan..actually..itu adalah betul.. yg sebenar-benarnye.. cara kita makan tu mencerminkan kehidupan sebenar kita. maksud aku, bukan social life or extra , extra.. tp lebih kepada penjagaan kesihatan kita. even entry kali ni, macam ak ni doktor gastronomy la pulak kan.

acctualy, td ade buat pemeriksaan Iridology test. peperiksaan td , adalah Fail.. eceh..xde lah.. buat kat Farmasi bawah ni je hah.. biasalah..dah ade test2 ni, kene lah beli produk die kan.. even gadis kecik molek tu xde niat memaksa aku beli produk die kan, tp sebb ak pnah bace tentang produk Enerflex ni bagus, aku pon belilah.. dua kotak okey..2 kotak. even ade try supplemen Blackmores, eh Blackmores bagus jugak.. mahal sikit je, tp makan pil2 ni, kengkadang aku terlupa. miss sekali xpe..tp ak memg dah berkali2 miss. Kebetulan nk beli supplement lebih kepada drink mcm oat & soya. kalau susu kambing ke susu lembu ke, sumpah aku x minum.. cukup lah skali aku minum Hi-Goat ..mak aku punye laa promote, dok kate sedap-sedap.. try laa jugak.. bukan secawan.. tp sesudu.. hahaha. memg x boleh go-on… tp sekarg hi-goat dah ade perisa choc.. tp still x beli jugk…lol..

nah..ini die , 2 kotak yg aku rase akan berbaloi nanti.. okey.. berbaloi.. @_@.. exsyen laa pulak, siap beli 2 kotak.. padahal x taw , sedap ke x.. sebb 1 kotak selalunye RM88.. tp td ade less 25%.. aku belilah 2 kotak kn… How about the taste?? yucksss… it’s soya..soya mentah.. maksud aku, masih ade kacang soya yg dibuat air soya, tp x cukup masak.. tp bila dah abes secawan tu, sedap lah kan.. x sabar untuk hari esok..nk minum lagi secawan.. ^_^..

Hasil ujikaji Iridology td, membuktikan aku ni agak susah untuk membuang.. yes..absolutely.. seminggu tu, kadang2 cuma 2-3 kali je.. makan banyak..tp x buang.. apekah hasil dalam perut aku tu..juz imagine & wondering.. test td, kite boleh check melalui mata.. yess mata.. aku pon td takut je bile die nk buat checkup..takut kene injection ke hape… die juz suluh mata kite dgan torch light, & snap retina mata.. owh..i found my eyes is dark hazel..itu bukan kisah nye.. tp bile lihat sedalam2 nye mata aku tu macam ade calar balar..aku x taw nk cakap macm mane.. tp sgt kegelian… klw tgok dgan mata kasar memg x nmpak kot.. 2-2 mata check memg ade perbezaannya.. klw nk tau cmne hasil yg aku buat tu, korg g laa check sendiri…

ini cara die check mata aku td..dok suluh2 pkai torch light… aku risau je flash camera tu, dekat sgt ngan mata..hahaha..

yg ni pulak carta Iridology.. kat situ nmpak bahagian mane yg sakit.. td bile check, ak lebih kepada bahagian tengah yg dekat ngan retina tu.. Colon,kidney & stomach.. yg lain sihat alhamdulillah buat mase ni… jantung pon okey lagi…. nmpak sgt aku x jaga pemakanan kan.. main bantai je ..dengan x makan sayurnye.. makan buah jarang… minum air masak pon kurang.. no wonder laa susah nk buang.. lemak toksin pon seronok lompat2 kat perut kan..

diz one is not my eyes.. aku x taw lah mate sape..tp inilah hasil tangkap gambar iridology tu…

untuk lebih lanjut, boleh check kat website ni..

http://www.myhealthdriver.com/clinicalstation/iridology.html

serius, ak nye td, xde lah seteruk gmbar2 tu.. ngeri….

I have a dream….

Posted: 01/12/2011 in Uncategorized

” I have a dream..

A song to sing..

To help me cope..with everything..

If u see the wonder..

Of a fairy Tale..

You Can take The future..even if u fail….

owh… i love this song so much.. mase aku sekolah menengah.. rase nye form 1 kot… mak aku beli cd player..kire sebelum tu zaman baru ade cd player… before cd player tgok tape player.. kene sewa tape.. sebab nk beli kan mahal.. so, kat parit raja tu ade kedai sewa tape… cd pertama yang aku beli ni haa.. cd westlife..lagu2..dok hari2 nyanyi ngan adik aku si Amin ni..dok melalak hari2 sampai hafal.. balik je sekolah… nah.. g melalak… mak aku pon rase macam nk letupkan je cd player tu.. dlu dok bising..anak2 kecik lagi kan..rumah macam kapal karam.. dengan aku , amin & Nini suke main bawah meja..men pondok2.. susun bantal sofa jadi rumah… mak balik kije memg jeritan die boleh melanton smpai ke jalanraya…pasu2 kat rumah pon banyak pecah sebab dengar mak jerit.. hahaha.. x puas main sepah dalam rumah.. main korek2 tanah pulak.. disebabkan mak malas nk kemas rumah xnak bagi kitorg buat sepah kan.. mak buat khemah kat luar rumah.. ” nah..ko nk buat sepah dalam ni jer”..bile pikir lucu.. tadi nmpak gmbar aku punye bekas majikan dengan anak bujang die yg sorang tu… main sepah2 dalam rumah..memg sebijik lah kitorg zaman kanak2..it’s really funny!! seriously..memg cute klw gitu.. klw nk diikutkan sekrg, budak2 nye , celik je mata,cari laptop, cari henfon dlu.. xdenye nak main pondok2 ke hape..

Untunglah adik aku yg lagi 2 orang tu.. mane lah die tau nk susah payah tolong mak aku tanam pokok ke, kemas rumah, main pondok2 ke.. ni dok rumah je..masing2 memerap dlm bilik.. dok online.. yang sorg lagi , x puas online, mengadap astro.. xpuas mengadap astro, mengadap novel.. tu je lah kije depa.. ni kakak & abang diorg, xde pon camtu.. nk mintak mak, nk tu, nak ni, pikir mak kiteorg xdok duit.. laa ni.. xdpt , muncung boleh sangkut hanger..

Zaman dah berubah.. teknologi dah maju.. yess.. absolutely.. laa ni kan.. dah nak bau2 nasi minyak diri sendiri.. ecewahhhh… aku ade jugak dok belek2 wedding gown.. yolahh..mesti laa berangan nk jadi princess kan.. katenye.. dah ade perasaan ke arah itu!!! sungguh aku sendiri x percaya!!!! aku dah berkenan dengan color itu.. yes..color yang itu.. yang macam buruk2 tu kan.. Yellow Mustard… entah kenape & memg dah lame perasan…aku lebih berkenan dengan color2 yg agak buruk & vintage.. mata aku lebih terarah dengan color macam tu.. it’s really sweet..macam yang ni..

color die memg dah menarik dah..tapi kalau dah size aku memg agak x sesuai dengan tersekat dekat tengah2 breast tu kan…

This one is awesome!!!

woooo..so fall in love with diz color..lah kan…..the theme is must be ..^_^

tadaaa!!!

p/s: macam lah aku putih melepak nak pakai color terang benderang macam ni.. @_@

2nd choice is: ROYAL BLUE!!!

Kate Middleton pon wearing diz color.. she’s look goergous.. ye laa..padan lah die yg kawen dgn kerabat Diraja kheeenn..but i adore with this songket…turn your eyes down..

cantik kan… kemelayuan gitu….

3rd choice : Pink Guava

groom aku nnti mesti xnak pakai diz color.. it’s toooo Jambu… name pon Pink Guava… ekekekekeke