Archive for November, 2011

langkah pertama…

Posted: 29/11/2011 in Uncategorized

alhamdulillah….syukur dipanjangkan usia sehingga hari ini…merasa nikmat yang Allah berikan. dapat lah merasa menjadi tunang orang.. pastu jadi bini orang.. pastu mak orang pulak..lol! 

20/11/2011 detik bersejarah bagi aku sendiri.. menempuh langkah pertama sebelum mendirikan rumah tangga… wlwpon baru jadi tunang, tp dah rase macm ade sekatan lah.. contohnye nk text kwn laki ni..eh x boleh nk gedik2 manja2 mcm ko single lagi.. ak pon malu.. rase time jadi tunang org sekarang ni umor ak dah 35 tahun.. makk oii.. betol..ak rase mcm dah berusia.. ape pon x boleh..

me & my Fiance

jadi tunang orang pasni mcm dah x market lagi… dah xde yg sudi nk pandang2 , jeling2 ushar2.. sebb tgok je kat jari ade 2 cincin.. tunang aku tu untunglah.. sebb aku x belikan sebijik pon.. (lari bajet.. cincin lelaki ni mahal gilooooo..tggu lah kawen krg..)..coz confirm nye die x pakai.. kerja dapor kan.. nk pakai nye bile mase pulak lah kan.. kalau nk pkai time tido, nmpak sgt kesengalannye..so bolehklah die exsyen single & available lagi..hihihi..

pastu kan, aku cam rase geli lah pulak beli si gjul ni text ” selamat malam Tunangku”.. “i love u so much tunangku”… tetibe je mcm isi perut ni boleh keluar balik.. bile sebut tunang je memg sesungguhnye geli geleman lah pulak kn… padahal ini lah status yg aku nak lame dahh… ye laa.. kitorg dah berkenalan bertentang mata since 20.11.2005 tu.. eceh..nk jugak mention date…

6 tahun tu mcm sekejap je.. tapi perit nye, dgan mcm2 dugaan.. xde lah dugaan macm halilintar , gelombang laut semua tu.. memg x laa.. asam garam dalam hubungan , untuk kite mengenali pasangan dengan lebih dekat.. la ni.. dah de ikatan tunang pulak.. kite bukn je kene kenal diri die, kene laa amik tau tentang keluarga die pulak… disebabkan family gjul ni keluarga besar, take time jugak lah..wlwpon dah pernah tido di rumah family die, masih rmai lagi sanak saudara yg belom dikenali…  slow..slow…

ni dah tunang ni, macam2 ilmu yang nk kene belajar… banyak perkara kene pertingkat kan.. Bak kate Gjul ” Dah nk jadi Mak kan…” amboi advance.. x sempat lagi nk jadi bini..jadi mak teruss…dah laa si gjul ni chef pulok.. ak ni takat masak mee goreng ke, cekodok bilis ke reti laa..tapi dah tang spagheti oglio lio laa.. bone laa apekebendenya tah yg pelik2, memg sumpah aku x taw… hahahaha… nasib awak laa Encik Tunang,…. sila lah beri tunjuk ajar…

menurut perbincangan tempoh hari, family aku & die dah setuju nk ikat setahun.. insyaAllah xde aral melintang 31/3/2013… untunglah… dah laa anniversary kitorg bercintun tarikh tu.. berfday gjul pon tarikh tu gak.. xnak berTRIPLE plak kan tiap2 tahun kene bagi hadiah kat die.. plannye nk buat 29/09/2012.. tp postpon lah..coz 2 org adik aku si Zati & si Zul tu ade exam besar (UPSR & PMR)…. kang kelam kabut pulak mak aku..mane nk pikir aku nk kawin, mane nk pikir adik2 nAK Exam kan… xpe…kite layan je.. ade jodoh , xkemane…^_^

lastly, tatapan gmbar mase engaged tempoh hari..bunyik macam dah basi .. tp apekan daya… foto rasmi belom siap lagi…fotog ade job fotog untuk convocation kat UMS… untunglah,…. cameraman pon last minutes mak aku yg amik.. memg ak nk carik sendiri x sempat + x tahu menahu… ni pon memg fotog ni x amik sebarang job untuk 20/11/11 ni coz  21/11 diorg dah g Sabah untuk convocation kat UMS…kire bernasib baik laa pulak.. ni pon pic akan siap dlm mase 2 minggu..xpelah lmbt siap pon.. aku pon segan ngan gambar macam Drama manjalara.. hahahahaa…

 

semoga ikatan ini akan diserikan lagi dengan ikatan yang lebih manis (suami isteri) sehingga ke akhir hayat.. Tie the  KNOT!!!!!

Advertisements