perasaan untuk jd Ala-ala Lady Diana laa pulak!

Posted: 10/08/2011 in Uncategorized

Dolu-Dolu kan mase kiter kecik2…(zaman sekolah rendah-menengah), memang kiter xde peluang nk ade rambut panjang mcam pontianak.. baru nk lepas bahu, mak kite dah dengki suruh potong jugak. . bile kiter tanye :

Y= Kenapa mak boleh rambut panjang macam Rapunzel ??

M= Sebab mak dah tua takpe. boleh jaga rambut sendiri. Nanti kau rambut panjang ade kutu, xpasal2 mak jadi ketek (kera dalam bahasa jawa).

 Okey akhir nya mak bagi jawapan yg sangat-sangat buat kiter rase “oh no… no kutu in my hair”..tp rambut pendek pon masih ade jugak *Sigh*.. kesimpulannye mak memg dengki kiter berambut panjang…

Then setiap kali pegi hair saloon, x sempat nk belek2 majalah, pilih hair cut macam mane yg kite nak.. awal2 dari rumah lagi mak dah buat keputusan siap-siap.. dah mind set taw… Taste mak fesyen rambut lady diana.. even muke kiter dah macam cencurut telan batu, mak kan dah buat keputusan die.. nanges guling2 kat lantai pon dah x berguna… sob..sob…

Kiter rase idola mak kiter Lady diana kot… even Lady diana dah xde pon sampai kiter form 4 pon rmbut masih pendek fesyen lady Diana… memg x berpeluang nk berambut ikal mayang macam Rozita Che Wan..                                                                                                                                                                                                                       

 Bila dah agak cukup umur (mak kiter rase), baru laaa nk cita-cita terlaksana nk berambut panjang… Berapa lame simpan hasrat 2 x payah cakap. 

nah… rambut dah panjang…. bape lame simpan, since form 5 kot… tp dah banyak kali jugak potong… tp xde lah sependek rambut Lady Diana tuh.. nnti mak kiter nanges..*PULAK DAH*….. hahahaha.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
Comments
  1. asharaimi says:

    Hahahaa kelakor la…aku igt lg citer nie…ko ckp mak ko slalu decide potong rambut Lady ‘D’.
    Bila masuk kolej brlah dpt rambut panjang yek.

    • melacolea says:

      kan sha… ni dah panjang mak ak x bg potong… kang majuk… tp x potong rosak plak.. banyak sgt berpehsyen.. rebonding laa… blow la, curl laa…rosak..

      • asharaimi says:

        Bila dah panjang x bg potong lak yek. Sayang potong…simpan utk bertunang /kawen. Nnt senang nk buat sanggul ke jurai2 ke..

      • melacolea says:

        ekekeke.. ak rase macam alien workshop plak kang wat sANggul besar2.. hahaha

  2. ahmad_the_great says:

    menarik……hahahah…..cute

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s