Archive for August, 2011

Dolu-Dolu kan mase kiter kecik2…(zaman sekolah rendah-menengah), memang kiter xde peluang nk ade rambut panjang mcam pontianak.. baru nk lepas bahu, mak kite dah dengki suruh potong jugak. . bile kiter tanye :

Y= Kenapa mak boleh rambut panjang macam Rapunzel ??

M= Sebab mak dah tua takpe. boleh jaga rambut sendiri. Nanti kau rambut panjang ade kutu, xpasal2 mak jadi ketek (kera dalam bahasa jawa).

 Okey akhir nya mak bagi jawapan yg sangat-sangat buat kiter rase “oh no… no kutu in my hair”..tp rambut pendek pon masih ade jugak *Sigh*.. kesimpulannye mak memg dengki kiter berambut panjang…

Then setiap kali pegi hair saloon, x sempat nk belek2 majalah, pilih hair cut macam mane yg kite nak.. awal2 dari rumah lagi mak dah buat keputusan siap-siap.. dah mind set taw… Taste mak fesyen rambut lady diana.. even muke kiter dah macam cencurut telan batu, mak kan dah buat keputusan die.. nanges guling2 kat lantai pon dah x berguna… sob..sob…

Kiter rase idola mak kiter Lady diana kot… even Lady diana dah xde pon sampai kiter form 4 pon rmbut masih pendek fesyen lady Diana… memg x berpeluang nk berambut ikal mayang macam Rozita Che Wan..                                                                                                                                                                                                                       

 Bila dah agak cukup umur (mak kiter rase), baru laaa nk cita-cita terlaksana nk berambut panjang… Berapa lame simpan hasrat 2 x payah cakap. 

nah… rambut dah panjang…. bape lame simpan, since form 5 kot… tp dah banyak kali jugak potong… tp xde lah sependek rambut Lady Diana tuh.. nnti mak kiter nanges..*PULAK DAH*….. hahahaha..