Archive for August, 2011

Dolu-Dolu kan mase kiter kecik2…(zaman sekolah rendah-menengah), memang kiter xde peluang nk ade rambut panjang mcam pontianak.. baru nk lepas bahu, mak kite dah dengki suruh potong jugak. . bile kiter tanye :

Y= Kenapa mak boleh rambut panjang macam Rapunzel ??

M= Sebab mak dah tua takpe. boleh jaga rambut sendiri. Nanti kau rambut panjang ade kutu, xpasal2 mak jadi ketek (kera dalam bahasa jawa).

¬†Okey akhir nya mak bagi jawapan yg sangat-sangat buat kiter rase “oh no… no kutu in my hair”..tp rambut pendek pon masih ade jugak *Sigh*.. kesimpulannye mak memg dengki kiter berambut panjang…

Then setiap kali pegi hair saloon, x sempat nk belek2 majalah, pilih hair cut macam mane yg kite nak.. awal2 dari rumah lagi mak dah buat keputusan siap-siap.. dah mind set taw… Taste mak fesyen rambut lady diana.. even muke kiter dah macam cencurut telan batu, mak kan dah buat keputusan die.. nanges guling2 kat lantai pon dah x berguna… sob..sob…

Kiter rase idola mak kiter Lady diana kot… even Lady diana dah xde pon sampai kiter form 4 pon rmbut masih pendek fesyen lady Diana… memg x berpeluang nk berambut ikal mayang macam Rozita Che Wan.. ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬†

¬†Bila dah agak cukup umur (mak kiter rase), baru laaa nk cita-cita terlaksana nk berambut panjang… Berapa lame simpan hasrat 2 x payah cakap.¬†

nah… rambut dah panjang…. bape lame simpan, since form 5 kot… tp dah banyak kali jugak potong… tp xde lah sependek rambut Lady Diana tuh.. nnti mak kiter nanges..*PULAK DAH*….. hahahaha..¬†

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements