2nd Fam Trip at Felda Residence Hot Springs Sungkai – PErak

Posted: 25/04/2011 in Uncategorized

Holla guys… hari ni aku baru nk merajinkan dri g Hupdate blog.. Ni kire kesinambungan Entry ini. dah lame kot 2 minggu lepas…tp 2 laa… mase baru dpt mengizinkan aku untuk Hupdate. Korang tgok dlu…okey

Fellow Travel Agents from Singapore & Batam Indonesia. Ni sesi introduction kt dalam Bas..

jemputan alu-aluan oleh Felda Residence Hot Springs. Kitowg semua dijamu dgan Goreng Pisang panas2 u’ll… pastu air kelapa sorg sebijik!! hamik ko… class!!

tgok….betul x??? sorang sebijik kan…?? dah laa panas2…pekena air kelapa ngan pisang goreng, siap ade sambal kicap lg…memg memenuhi selera aku lah..ewahh..selera aku..hehehe

awek2 yg jakun bile nmpak jacuzzi… air suam2 kuku.. so malam 2 jugak kitorang berendam…. smpai2 cume celup2 kaki je,

aku kata , ini pose manja.. betul ke? hahahaha.. siap letak name lg kt pintu bilik.. x2ally cume 3 orang duk 1 banglo… gile syok…. banglo memg besar x ingat.. ade 3 bilik…1 ruang dapo, & 1 ruang tamu… lengkap dgn DVD player… 1 bungalow 3 bilik ni boleh memuatkan 8 orang…so , klw nk wat family vacation sesuai sgt.. 1 malam RM1000.00 je untuk weekends…  ade jugak  bungalow 2 bilik dan bungalow 1 bilik… yg bestnye setiap bungalow ade jacuzzi suam2 kuku… private taw… klw nk honeymoon memg okey sgt tmpt nie..

kat atas 2 dapur..lengkap dgan peti ais, stove, dapur , meja mekan, ketuhar mikro, pinggan mangkuk, cutlery… tp periuk belanga kuali 2 xde..nak bawk sendri dr rumah okey..

duk kat master bedroom…. lepas lunch kan..memg haruslah tengok tv…ambooiii…mcm rumah sendri…hehehe

nah..amik…pose paling maut skali… ade yg lagi maut x hingat… tp x boleh…senstiviti diri sendri kene dijaga… eceh… yg bawah 2 family spa… so, pade yg nk g enjoy dlm jacuzzi, tp balik hari, boleh jugak..don’t worry.. jacuzzi ni pon private jugak….boleh untuk 8 orang skali masuk dlm 1 masa..

gmbr paling atas adelah hot springs… u’ll boleh mandi2 kat sini… kepanasan air memg boleh tahan lg..so, kalw ade yg kurap2 badan ke, pekene ngan air panas memg leh pulih…

okey..skarg kite dah tiba kawasan merebus telur.. ni punca air panas..memg panas x hingat… so, try laa jugak rendam kaki dlm air 2.. Ya Rabbi… panasnye… tp, person in-charge kat sana dah epsan, once dah masuk kali dlm 2, jgn keluarkan… nk xnak tahan jugak lah… tapi lame2 dah sebati… pastu gatal kuarkan kaki , then masukkan… memg melecur kaki…bayangkan lah rebus telur je 2 minit dah masak… kebal jugak kaki nk tahan..

muka tahan sakit + panas…..ingat, dah celup jangan gatal nk kuar balik kaki 2…jgn nakal okey…

baru nk tunjuk suhu air 2… haaa…cmne…panas x??? yg color hijau 2 alga… banyak khasiat alga ni terutama untuk cosmetik… mcm scrub pon ade…ritu try laa gosok kat tgan, ade yg letak kt muke… kesan kotor @ daki semua tggal… rase nk je beli sekilo bawak balik…theeee…

my big Bos…

yg berasap2 2 memg compem panas x hingat… so, ade 1 rumah kecik kat tmpt yg ade asap2 2..so, yg berminat nk g sauna, boleh landing kt situ… neutral taw..

untuk yg xnak menginap kat bungalow, hotel pon ade… cantik kn hotel ni…sejuk je mata memndang…

yg aku tunjuk 2 , cold springs.. air nye boleh tahan jugak sejuk…. sempat jugak merasa… gelongsor lg..sonok la…

BBQ time… sekor kambing dah jadi mangsa untuk we’ll…hiiiiiiiiii

mcam2 makan…seafood ade, ayam , lembu, kambing ade..spageti ade, salad, coktel, pudding, eee…byak…. xlarat nk try semua….food memg sedap…yg syok nye, BBq wat kat tepi Cold Springs….. =)

malam BBq ade persembahan ghazal dari penduduk Felda Sungkai.. pastu ade karaoke & Dangdut time…..

penyampaian cenderamata dari Discover Global Travel & Tours Dan Felda Travel untuk agent2 dari Singapore, Indonesia & Malaysia

waktu nak balik…masing2 tgkap gambo kenangan…

habis… xlarat nk upload lg dah….

so, rumusannya dtglah beramai2 ke Felda Residence Hot Springs… memg menarik , tertarik tmpt nie… sesuai untuk merehatkan dri… spa kat sini pon murah RM90 je 1 jam.. try laa okey…. nnti nk g lg….. yeyyyyy!!!

Advertisements
Comments
  1. Asha says:

    lau yg hotel rate lak bpe?
    ko nk bwk blk alga tu utk terapi muka krg ada org jeles plak…kang ada yg amik lumut kt tepi2 dinding umh plak hahaha.

    • melacolea says:

      hotel rates RM220nett termasuk 2 breakfast & 2 entrance ticket hot springs… mesti pegi babe..dekt je kn ngan kg ash…boleh booking direct ngan aku..2 laa..ak plan nk bwak mak ak g, sebb org kt sane ckap, air panas yg rebus telur 2, leh ubat org lumpuh..kire macm terapi..mak ak asyik kate sakit kaki je..memg nk bwk g sane…

  2. Asha says:

    1 mlm 220 yek. ok la tu nnt aku tye ash. X de special package utk honeymoon ke?
    Hot spring tu mmg sesuai sgt rendam kaki ash hahaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s