Sate Oh Sate

Posted: 22/04/2011 in Uncategorized

Balik kije semalam xdelah lewat sgt pon… tp perut bekeroncong irama keroncong laa plak kan… ade plak si Syuhada ni ajak makan malam sama dengan kawan die nie.. kesian plak die tggu aku lama… LRT plak stuck lame jugak kt Plaza Rakyat. Syuk 2 xde laa kisah sgt, tp si En Edy 2, xtaw laah…hehehe… Location makan kat Sate Kajang Hj Samuri kat Kajang.. Jauh bebenor perjalanan… bukan ape, sebb si Syuk ni, die ade habit yg memg pantang jalan jauh + kene aircond.. alamatnye….. hahahhaa…

Unfortunately..hal 2 x berlaku pon.. sebb sepanjang perjalanan Si En Eddy ni dah macam tour guide.. sepanjang perjalanan ni rase dah macam Skyline tour. Lalu kat muzeum, cite pasal muzium..lalu kat istana negara pon cite pasal istana negara… Jauh jugak perjalanan.. Finally sampai jugak kt Kajang… nice places. Beso jugak restoran Sate ni. almaklumlah, 1st time jejak kaki kat situ.. pnah laa jugak makan kt franchise nye…

Tangan Si Comel Syuhada

haish…silap besar laa.. xdpat amik gambor byak2 .. SoNiok ni Batery kong plak… Seriorsly, aku memang giler suke makan sate.. semalam bgtaw Gjul pon die siap perli, “bape byak Ayg makan?? 30 cucuk ke??” Kimbbetttttssss…. tp memg …. klw makan sate even makan berdua je, 30 cucuk sate naga kitowg leh abeskan… hahahaha…

Nak dijadikan cerita lah kan.. en Edy silap jugaklah bawak kitowg jalan plus nak hantar balik.. 2 memg suke..tp masalahnye aku dgan Syuk nie, manelah taw bab2 jalan nie.. memang confirm sesat lah… nasib baik ade….

SONYKOK…..!!!!

hehehe.. not mine laa..ni en Edy punye.. so, aku dengan Syuk nie dah stat lah wat watak Jakun + Kampung.. nak2 bile En Edy bukak GPS.. pastu bagi kitowg ni pegang..memg confirm laa sesat… pastukan..mende 2 even kite dah salah jalan, xde pon notify kt kite salah jalan… memg jakun Gilos…..

tp Alhamdullilah… selamat sampai jugak kat rumah…. ^_^ TQ En Edy… merealisasikan keinginan kitowg makan sate…

Advertisements
Comments
  1. yana says:

    oit….jhtnya korg!!!!!p mkn sate x ajak pown.huhuuuuu

    • melacolea says:

      hehe Leya.. ko katne..kitorang kat mane…aduiiiiii… next time kite g laa sesame okey bebeh…

  2. Asha says:

    first time jejak kaki ke Kajang ke? tmpt satay tu jela yg best kt Kajang tu. Itu yg paling menarik kt Kajang aka Bdr cowboy.

    • melacolea says:

      ha’ah laa sha…1st time makan Sate Kajang kt Kajang.. dlu pnah laa makn kt S.alam die punye cawangan…. sambal die leh tahan..marvelos jugk ea….betol2 cowboy.. 2 ade billion..ko dlu slalu cite pasal billion kt Kajang kn..hehehe

  3. Asha says:

    Huh, ada lg ke Billion tu, igt dah x de. Mmg cowboy ada metro kajang pun tp dah jd tmpt indon lepak. tmpt br ok skit Kajang mall x silap aku la. Tp x de apa yg menarik pun. Satay Haji Samuri je la jd penarik tmpt tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s