Archive for April, 2011

Thank U DEn….

Posted: 28/04/2011 in Uncategorized

24 April 2011 hari bersejarah untuk kelahiran my “Kelik” Dennis Goon yg ke berapa x taw.. terkejut jugak laa tiba2 die hulur duit nk blanje…time 2 pikir aik…memg x fham nape niat die nk blanje… dah petg skit time die nk balik baru taw, upenye berfday die…hahaa… amboi ko…duit die ko amik kn..Then, esok plan nk g beli Pizza makan kat office… bos pon kate nk belikan Dennis Cake… tggu bos masuk office…tp pastu die kuar g tgok ofis baru kat MEnara Axis. tp dah petg pukul 7 pon x balik2 lg..ini dah mendatgkan kelaparan!!! so, cancel laa party kitorg… finally, baru semalam nekad kol jugak Pizza Hut…diowg masuk office ke, x ke, aku ngan CT order je…dah kebuluq sgt kan…

Disebbkan kitorg order kat Pizza Hut Dillevery (PHD), so byak laa yg xde..order2 ¬†dah wat list xde… hot & spicy chicken wing xde… DAMN!!! gian nk makan dowh!! last2 order Honey BBQ wings.. x berkenan sgt, sebb manis2 gitu… untuk pizza plak order royal masala & Hawaian Chicken…. pastu plus Cheezy lava yg xde lava pon… tgok ilustration mcm ade letup2… tp dah order, kt dlm je ade cheeze…okey…bolehlaaa…..hah..lagi 1, kat PHD memg xde hot pair yg tertera kt website die tuh.. sbb PHD ni cwgn kecik pizza je…juz untuk take away & delivery..

okey..tayang muke sikit..hehehe …

x abes okey …naseb baik petg ade driver yg dt..so diorg laa yg perabiskan…hehehe…

citer tamat……..

eh…belum lagi… td malam kan ade sesuatu yg x terjangka… xtaw laa nekad betul aku jumpe si Ijam (nama sebenar).. eh bukan berdua je.. pegi ngan si Syuk & Zubir…mulA2 mcm dah give up sebb x jumpe jalan..pusing2…tnye staff Petronas..tnye mak cik guard… last2 kebetulan ade polis kat Petronas..nasib baik betul jugak lah jalan yg die tunjuk 2… Thank pak cik Polis.. jumpe face2face..discuss ape yg patut.. akhirnya lega… semua yg terpendam kat hati aku & Syuk terluah jugak akhirnya.. rupe2nye, dah 5 tahun die tertipu… nasib ko lah Ijam… bendul sgt…

** x semua lelaki memainkan perempuan.. tp percaya lah..perempuan yg x cukup bijak, sgt bodoh memainkan lelaki yg betul2 syg kat dia…..

Tgok… dah start dah update packages.. keje kt Travel Agent laa katekan… sebb ade yg bertanyakan tentang pakej Honeymoon, kat sini aku kongsikan kat korang… x kisah laa untuk yg masih merancang ke, baru bertunang ke, baru kahwin ke, anak dah lima ke..pesalahnye g honeymoon kat sini.. budget gitu….. berdasarkan pengalaman, memg enjoy sgt laa kat sini….sebb ade private jacuzzi.. hahh… betul kan…betul kan… Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi no yg tertera di atas… tapi x lame dah.. coz ofis nk berpindah..so kene jugak tukar alamat… xpe…nnti aku update.


Holla guys… hari ni aku baru nk merajinkan dri g Hupdate blog.. Ni kire kesinambungan Entry ini. dah lame kot 2 minggu lepas…tp 2 laa… mase baru dpt mengizinkan aku untuk Hupdate. Korang tgok dlu…okey

Fellow Travel Agents from Singapore & Batam Indonesia. Ni sesi introduction kt dalam Bas..

jemputan alu-aluan oleh Felda Residence Hot Springs. Kitowg semua dijamu dgan Goreng Pisang panas2 u’ll… pastu air kelapa sorg sebijik!! hamik ko… class!!

tgok….betul x??? sorang sebijik kan…?? dah laa panas2…pekena air kelapa ngan pisang goreng, siap ade sambal kicap lg…memg memenuhi selera aku lah..ewahh..selera aku..hehehe

awek2 yg jakun bile nmpak jacuzzi… air suam2 kuku.. so malam 2 jugak kitorang berendam…. smpai2 cume celup2 kaki je,

aku kata , ini pose manja.. betul ke? hahahaha.. siap letak name lg kt pintu bilik.. x2ally cume 3 orang duk 1 banglo… gile syok…. banglo memg besar x ingat.. ade 3 bilik…1 ruang dapo, & 1 ruang tamu… lengkap dgn DVD player… 1 bungalow 3 bilik ni boleh memuatkan 8 orang…so , klw nk wat family vacation sesuai sgt.. 1 malam RM1000.00 je untuk weekends… ¬†ade jugak ¬†bungalow 2 bilik dan bungalow 1 bilik… yg bestnye setiap bungalow ade jacuzzi suam2 kuku… private taw… klw nk honeymoon memg okey sgt tmpt nie..

kat atas 2 dapur..lengkap dgan peti ais, stove, dapur , meja mekan, ketuhar mikro, pinggan mangkuk, cutlery… tp periuk belanga kuali 2 xde..nak bawk sendri dr rumah okey..

duk kat master bedroom…. lepas lunch kan..memg haruslah tengok tv…ambooiii…mcm rumah sendri…hehehe

nah..amik…pose paling maut skali… ade yg lagi maut x hingat… tp x boleh…senstiviti diri sendri kene dijaga… eceh… yg bawah 2 family spa… so, pade yg nk g enjoy dlm jacuzzi, tp balik hari, boleh jugak..don’t worry.. jacuzzi ni pon private jugak….boleh untuk 8 orang skali masuk dlm 1 masa..

gmbr paling atas adelah hot springs… u’ll boleh mandi2 kat sini… kepanasan air memg boleh tahan lg..so, kalw ade yg kurap2 badan ke, pekene ngan air panas memg leh pulih…

okey..skarg kite dah tiba kawasan merebus telur.. ni punca air panas..memg panas x hingat… so, try laa jugak rendam kaki dlm air 2.. Ya Rabbi… panasnye… tp, person in-charge kat sana dah epsan, once dah masuk kali dlm 2, jgn keluarkan… nk xnak tahan jugak lah… tapi lame2 dah sebati… pastu gatal kuarkan kaki , then masukkan… memg melecur kaki…bayangkan lah rebus telur je 2 minit dah masak… kebal jugak kaki nk tahan..

muka tahan sakit + panas…..ingat, dah celup jangan gatal nk kuar balik kaki 2…jgn nakal okey…

baru nk tunjuk suhu air 2… haaa…cmne…panas x??? yg color hijau 2 alga… banyak khasiat alga ni terutama untuk cosmetik… mcm scrub pon ade…ritu try laa gosok kat tgan, ade yg letak kt muke… kesan kotor @ daki semua tggal… rase nk je beli sekilo bawak balik…theeee…

my big Bos…

yg berasap2 2 memg compem panas x hingat… so, ade 1 rumah kecik kat tmpt yg ade asap2 2..so, yg berminat nk g sauna, boleh landing kt situ… neutral taw..

untuk yg xnak menginap kat bungalow, hotel pon ade… cantik kn hotel ni…sejuk je mata memndang…

yg aku tunjuk 2 , cold springs.. air nye boleh tahan jugak sejuk…. sempat jugak merasa… gelongsor lg..sonok la…

BBQ time… sekor kambing dah jadi mangsa untuk we’ll…hiiiiiiiiii

mcam2 makan…seafood ade, ayam , lembu, kambing ade..spageti ade, salad, coktel, pudding, eee…byak…. xlarat nk try semua….food memg sedap…yg syok nye, BBq wat kat tepi Cold Springs….. =)

malam BBq ade persembahan ghazal dari penduduk Felda Sungkai.. pastu ade karaoke & Dangdut time…..

penyampaian cenderamata dari Discover Global Travel & Tours Dan Felda Travel untuk agent2 dari Singapore, Indonesia & Malaysia

waktu nak balik…masing2 tgkap gambo kenangan…

habis… xlarat nk upload lg dah….

so, rumusannya dtglah beramai2 ke Felda Residence Hot Springs… memg menarik , tertarik tmpt nie… sesuai untuk merehatkan dri… spa kat sini pon murah RM90 je 1 jam.. try laa okey…. nnti nk g lg….. yeyyyyy!!!

Gohjesnye gadis ini….

Posted: 23/04/2011 in Uncategorized

WILL BE UPDATE SOOOOOOONNN…..

p/S: sediakan baldi untuk tadah ayak lioq anda….

~peace~

BFF … Ye KE??

Posted: 23/04/2011 in Uncategorized

Around pukul 1400HRS (waktu malaysia), aku dikejutkan dengan sms dari BFF. ha.. BFF 2…. Tetibe ngajak g release tension kat Time Square (BTS).. X2ally, aku ni kan, dah kategory boring ngan BTS ni.. nak dijadikan kisah laa kan.. hari2 nk g kije , memg akan melalui BTS.. hari-hari okeh.. maunye x bosan.. hari2 tgok brader teksi yg same. hari2 tgok muke pakcik guard yg same. B.O.S.A.N.. Gjul ajak g shopping BTS memg mampuih aku xnak.. terkilan die…nk shopping kt time Square, memg aku x hingin.. salah satu sebbnye ialah, sebagai contoh: Si Polan (AKu) beli baju kat Kedai A.. esoknya pegi kije pkai baju 2.. tak semena2 nk amik duit ke , nk g guardian ke, akan ade 1 perasaan , “Kalau boleh xnak lalu kedai baju yg Aku pegi ritu.. baju sama”.. hah .. Cam gitu lah.. errrr..korang paham ke x?? ke aku sorang je yg paham??kah3.. okey…

Semalam pegi lagi BTS .. okey..alergic bau BTS nie… ngan sape?? BFF la..hahaha.. boleh ke kategori BFF?? never.. tp nk tunjuk laa jugak kot2 ade yg rindu kat die kan… hiii…

” sapa rindu dia, cium skrin ni okeh”

lokasi makan: KEntaki Fraid Ciken

¬†Tgok.. abg KFC dah da uniform Baru…..

Try Chicken Chop Pakcik Ayam (Before)

Try KFC Pak Cik ayam (after)

Notes: kalau aku taw, ak order snack plate… sebb ak tgah lapo..so chicken chop ni dah laa cenonet…. (peghut dah laa beso).. okey.. xpe. kite Tambah lg.. ini dia..

TADAAAAAA.. Cezy Weges….

yuuuuuhhhuuuu…..buurrpppppp…Alhamdulillah……..

Sate Oh Sate

Posted: 22/04/2011 in Uncategorized

Balik kije semalam xdelah lewat sgt pon… tp perut bekeroncong irama keroncong laa plak kan… ade plak si Syuhada¬†ni ajak makan malam sama dengan kawan die nie.. kesian plak die tggu aku lama… LRT plak stuck lame jugak kt Plaza Rakyat. Syuk 2 xde laa kisah sgt, tp si En Edy 2, xtaw laah…hehehe… Location makan kat Sate Kajang Hj Samuri kat Kajang.. Jauh bebenor perjalanan… bukan ape, sebb si Syuk ni, die ade habit yg memg pantang jalan jauh + kene aircond.. alamatnye….. hahahhaa…

Unfortunately..hal 2 x berlaku pon.. sebb sepanjang perjalanan Si En Eddy ni dah macam tour guide.. sepanjang perjalanan ni rase dah macam Skyline tour. Lalu kat muzeum, cite pasal muzium..lalu kat istana negara pon cite pasal istana negara… Jauh jugak perjalanan.. Finally sampai jugak kt Kajang… nice places. Beso jugak restoran Sate ni. almaklumlah, 1st time jejak kaki kat situ.. pnah laa jugak makan kt franchise nye…

Tangan Si Comel Syuhada

haish…silap besar laa.. xdpat amik gambor byak2 .. SoNiok ni Batery kong plak… Seriorsly, aku memang giler suke makan sate.. semalam bgtaw Gjul pon die siap perli, “bape byak Ayg makan?? 30 cucuk ke??” Kimbbetttttssss…. tp memg …. klw makan sate even makan berdua je, 30 cucuk sate naga kitowg leh abeskan… hahahaha…

Nak dijadikan cerita lah kan.. en Edy silap jugaklah bawak kitowg jalan plus nak hantar balik.. 2 memg suke..tp masalahnye aku dgan Syuk nie, manelah taw bab2 jalan nie.. memang confirm sesat lah… nasib baik ade….

SONYKOK…..!!!!

hehehe.. not mine laa..ni en Edy punye.. so, aku dengan Syuk nie dah stat lah wat watak Jakun + Kampung.. nak2 bile En Edy bukak GPS.. pastu bagi kitowg ni pegang..memg confirm laa sesat… pastukan..mende 2 even kite dah salah jalan, xde pon notify kt kite salah jalan… memg jakun Gilos…..

tp Alhamdullilah… selamat sampai jugak kat rumah…. ^_^ TQ En Edy… merealisasikan keinginan kitowg makan sate…

Sayang Kamu Gilos!!

Posted: 21/04/2011 in Uncategorized

Sapelah yg rajin skodeng blog aku ni? eh ..ak x marah laa… sebb korang laa pembakar smgt aku Hupdate blog ni taw…Even xde 1 entry baru pon aku Hupdate sepanjang 1 tahun ni ¬†okey… rajin… TQVM…Sayang kat korang…. ¬†=)

tgok-tgok..tetibe gedik nk hupdate blog kn… ini kes terharu sebab hari2 dekt stats 2 rmai yg view blog yg dah setahun x hupdate ni.. ape lg… clap 100x..

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

clapclapclapclapclapclapclapclapclapclap

Last entry pon pasal celebrated anniversary tahun lepas…kah3,,, memg LUCU..banyak bende yg dah terlepas sepanjang setahun nie… nak cite pon banyak yg dah lupe.. almaklum lah..umo dekat2 suku abad ni memg pelupe bebeno…kenape ea aku stop Hupdate blog nie?? motif paling berkesan ialah MALAS..2 lah punca utama kot.. selalu je bukak wordpress.. draft pon bukn main banyak..tp nape x Hupdate pon xtaw..last2 memg amik keputusan tggu blog ni berusia 2 tahun…okey..bukn newborn lg…. xdapat laa den nk story yg setahun terbengkalai nih… nak mampuih!!! kang cite aku tidur mengigau pon masuk skali..kah3… okey..Gilos..

ape yg terbaru ni anniversary ak dengan Si Chenta Hati laa.. X kisah laa ko nak kate dah basi pon.. disebabkan baru je dpt Hupdate kan… nk jugak laa cite. Dah 5 tahun babe.. 5 tahun!!! mengulat kasih betul…kah3….

nah tunjuk sikit…¬†

¬†¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† Romantic Couple of da Year .. Okey..Blah…

sebenarnye terharu sgt2.. coz gjul’s now workin’ at BellaVista Langkawi.. Last kitowg jumpe pon bulan October Tahun lepas.. Sebab lame x jumpe , die amik cuti Seminggu semata-mata nk celebrate his berfday & our 5th anniversary… taching okey..siap jemput die kat airport… waaa…memg tangkap leleh laa…mcm jemput laki baru balik oversea… Abg… thanks for da coklat yg sekotak 2.. + da perfume Britney Spears.. I’m really like it.. 3 hari je okey…3 hari bersama-sama… pasni xtaw laa bile lg die nk balik ke sini lg…. sob..sob…