Awwww!! i’m addicted wif facebook!!

Posted: 29/01/2010 in Uncategorized
Tags: , ,

kau tahu….x kisah la kau nk kate aku out of date atau ape. i have facebook account around November 2008.. tp tah…xreti gune kot..memg jakun…selalu hanye mengon9 friendster & myspace… tp sekrg pikir2 balik, myspace dah untuk kanak2 jerk..my frenlist pown rmai dah terminate their account…kenapa saya tidak terminate myspace saye? eh?? sukati hamba laa…sebok la kau..

Saje letak besar2 kan……

using da facebook, myspace, friendster, tagged, Hi5 & so on , have their own advantages, & disadvantages…lets we talk about facebook..okey…first of all, i make facebook accout without my dear lalink permission…5-6 bulan jugk laa kot, bru die taw…coz i guess 2 semua x penting…. wat da suprise, kami gaduh agak besar…mcm tornado melanda…chett…then bru bgtaw, i’m also have tagged & Hi5 also…seriyesly…byak gile akaun…tp x active pown..coz sgt sush nk handle banyak2…tgok2…di situ aje dah nmpk keburukan…now..i’m also have twitter…smpai skunk kot die x taw…*mampos aku die bace nih*..

now we story about wat the advantages if we have facebook account:

  • Boleh cri fren yg lame dah terpisah…konon2 laa…aku jumpe balik kwan sekolah rendah…itu sgat membanggakan…sape sgka kan..boley cam lg, muke ni yg dlu lap hingus pown pkai hujung lengan baju…euuuww…

Up is ma relatives…=)p

  • Boleh jugk jumpe family relatives…oo yeahh!! unbelievable..rmai cousin, nephew, niece, pkcik makcik ade facebook…belah suami pown tersenarai..kah3..
  • *wow…seng cite…facebook ni mengeratkan lg silaturrahim kan??*
  • da facebook also , boleh entertain kite.. xde laa murung aje macm org sasau hilang anak..opss!! lg2 untuk pesakit2 insomnia mcm aku nih..*wink*,khas untuk korg yg kesunyian…x berteman pown elok jugk… u know wat, facebook have so many kinda games & application… u can answer their stupid question….blablablabla…etc..etc…*i love CAFE WORLD*weeee…
  • Dapt melatih jari jemari menaip 70 words per sec…. amazing!! boleh ke cmtuh? haha…tp aku dah mahir laa menaip taw…kdg2, xpayah pown nk tgok keyboard…sgt seronok okeh…yeayyy!!
  • n memudhkn kije…sumtimes mls nk on ym or skype…so FB ade Private chat..if ade perbincgan @ umpat keji, trus direct by PM..hahaha…stratergy 2…

di sebalik byak advantagesnye, ade jugk keburukan FB nih…mari kita kaji..

  • Buat kita lalai… abaikan pelajaran…klw dah 24 hours mengadap FB, compem2 x tok buku… kau tahu, aku boleh tahan 12 hours taw mengadap FB…skr dah kurg laa..5-6 hours…hehe…still ade mase rehat, & sbgnye…
  • FB ni jugk leh mewujudkan pergaduhan…dr xde musuh, tiba2 ade musuh…eh..pelik 2 kan…diz is reality… spe2 yg pnah berhadapn dgan situasi ini, mesti terharu baca..=)
  • Some people*saya, tidak terkecuali* using bad words for their status & comments..so…nilai2 bahasa tidak dititikberatkan dlm penggunaan facebook…dah mcm lupe laa kan nilai2 murni…bahasa jiwa bangsa pown dah lupe…mcm dlm blog nie…bahasa tah cmpur2 dah macm ice blended laa plak..
  • Lame2 mengdap lappy nie kan, mate pown boley juling…tahap rabun pown dah makin tggi…dr x pkai ape2 di mata, bile check mata ” oh…u need use spectacles..power tinggi ni”… no…i’m used contact lens coz “i’m look stupido when i’m wearing spectacles” eh..boleh gitu?hahaha…
  • Kesihatan x terjamin…coz lupe makan…ewahhh…boleh ke diambik kira??…x jugk..kdg2, nk megadap FB pown, bwk snacks mcm nk g tonton wayg…hahaha..tah pape laa org itu..
  • Membazir electrik…bil letrik pown melambung tinggi…bil internet sume 2…ade internet semata2 nk on9 FB…lg laa sengal itu org..
  • Mak bising + bebel… ” kau xde kije lain ke main bende 2….???carikan mak resipi wat kek kan lg bagus…sudah2…bwak sini laptop..mak nk gune…ade presentation minggu ni”…bile mak buat presentation slide, aku & adik2 mals nk layan…coz mak memg cerewet buat kije..kdg2 x pham ape tah yg ditanye…kah3.
  • Isu plagiat..x sudah2 dgn plagiat…so mls nk cite panjg lebar kan…sgt annoying..

2 je yg larat disenarai..more than dat, kor pikir laa sendri…smbil2 2 wat analisa okey… x2ally aku pown dah agak mula bosan dgan FB….but, untuk org yg jarang menonton tv nie, fb laa yg beri info sensasi untuk aku…betol…ak xtgok tv pown aku taw isu semasa..hahaha..

BTW…i love FACEBOOK…

Advertisements
Comments
  1. Asha says:

    tau x pe. mula2 gne fb ni mcm sengal je. mcm borink jer dah la x de layout,kosong je. lm2 dah ramai plak org add aku br seronok. Twitter lak sampai skrg aku x tau apa motifnya aku mengaktifkannya. huhuhu.

  2. nieja says:

    twitter aku pon same
    x pakai2. haha.
    pass pon aku lupe.

    fb dlu pon same gak
    da lame ade acc
    tp mcm x reti n x best
    nak guna.. lama2 bru
    la addicted

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s