Archive for January, 2010

kau tahu….x kisah la kau nk kate aku out of date atau ape. i have facebook account around November 2008.. tp tah…xreti gune kot..memg jakun…selalu hanye mengon9 friendster & myspace… tp sekrg pikir2 balik, myspace dah untuk kanak2 jerk..my frenlist pown rmai dah terminate their account…kenapa saya tidak terminate myspace saye? eh?? sukati hamba laa…sebok la kau..

Saje letak besar2 kan……

using da facebook, myspace, friendster, tagged, Hi5 & so on , have their own advantages, & disadvantages…lets we talk about facebook..okey…first of all, i make facebook accout without my dear lalink permission…5-6 bulan jugk laa kot, bru die taw…coz i guess 2 semua x penting…. wat da suprise, kami gaduh agak besar…mcm tornado melanda…chett…then bru bgtaw, i’m also have tagged & Hi5 also…seriyesly…byak gile akaun…tp x active pown..coz sgt sush nk handle banyak2…tgok2…di situ aje dah nmpk keburukan…now..i’m also have twitter…smpai skunk kot die x taw…*mampos aku die bace nih*..

now we story about wat the advantages if we have facebook account:

  • Boleh cri fren yg lame dah terpisah…konon2 laa…aku jumpe balik kwan sekolah rendah…itu sgat membanggakan…sape sgka kan..boley cam lg, muke ni yg dlu lap hingus pown pkai hujung lengan baju…euuuww…

Up is ma relatives…=)p

  • Boleh jugk jumpe family relatives…oo yeahh!! unbelievable..rmai cousin, nephew, niece, pkcik makcik ade facebook…belah suami pown tersenarai..kah3..
  • *wow…seng cite…facebook ni mengeratkan lg silaturrahim kan??*
  • da facebook also , boleh entertain kite.. xde laa murung aje macm org sasau hilang anak..opss!! lg2 untuk pesakit2 insomnia mcm aku nih..*wink*,khas untuk korg yg kesunyian…x berteman pown elok jugk… u know wat, facebook have so many kinda games & application… u can answer their stupid question….blablablabla…etc..etc…*i love CAFE WORLD*weeee…
  • Dapt melatih jari jemari menaip 70 words per sec…. amazing!! boleh ke cmtuh? haha…tp aku dah mahir laa menaip taw…kdg2, xpayah pown nk tgok keyboard…sgt seronok okeh…yeayyy!!
  • n memudhkn kije…sumtimes mls nk on ym or skype…so FB ade Private chat..if ade perbincgan @ umpat keji, trus direct by PM..hahaha…stratergy 2…

di sebalik byak advantagesnye, ade jugk keburukan FB nih…mari kita kaji..

  • Buat kita lalai… abaikan pelajaran…klw dah 24 hours mengadap FB, compem2 x tok buku… kau tahu, aku boleh tahan 12 hours taw mengadap FB…skr dah kurg laa..5-6 hours…hehe…still ade mase rehat, & sbgnye…
  • FB ni jugk leh mewujudkan pergaduhan…dr xde musuh, tiba2 ade musuh…eh..pelik 2 kan…diz is reality… spe2 yg pnah berhadapn dgan situasi ini, mesti terharu baca..=)
  • Some people*saya, tidak terkecuali* using bad words for their status & comments..so…nilai2 bahasa tidak dititikberatkan dlm penggunaan facebook…dah mcm lupe laa kan nilai2 murni…bahasa jiwa bangsa pown dah lupe…mcm dlm blog nie…bahasa tah cmpur2 dah macm ice blended laa plak..
  • Lame2 mengdap lappy nie kan, mate pown boley juling…tahap rabun pown dah makin tggi…dr x pkai ape2 di mata, bile check mata ” oh…u need use spectacles..power tinggi ni”… no…i’m used contact lens coz “i’m look stupido when i’m wearing spectacles” eh..boleh gitu?hahaha…
  • Kesihatan x terjamin…coz lupe makan…ewahhh…boleh ke diambik kira??…x jugk..kdg2, nk megadap FB pown, bwk snacks mcm nk g tonton wayg…hahaha..tah pape laa org itu..
  • Membazir electrik…bil letrik pown melambung tinggi…bil internet sume 2…ade internet semata2 nk on9 FB…lg laa sengal itu org..
  • Mak bising + bebel… ” kau xde kije lain ke main bende 2….???carikan mak resipi wat kek kan lg bagus…sudah2…bwak sini laptop..mak nk gune…ade presentation minggu ni”…bile mak buat presentation slide, aku & adik2 mals nk layan…coz mak memg cerewet buat kije..kdg2 x pham ape tah yg ditanye…kah3.
  • Isu plagiat..x sudah2 dgn plagiat…so mls nk cite panjg lebar kan…sgt annoying..

2 je yg larat disenarai..more than dat, kor pikir laa sendri…smbil2 2 wat analisa okey… x2ally aku pown dah agak mula bosan dgan FB….but, untuk org yg jarang menonton tv nie, fb laa yg beri info sensasi untuk aku…betol…ak xtgok tv pown aku taw isu semasa..hahaha..

BTW…i love FACEBOOK…

Advertisements

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Jumaat: 22 JAnuari 2010

– Got presentation 4 Recreation Mgt…wearing sport attire… ahaa… cam selekeh je aku bile presentation pkai sport attire…then no make up..no lipstick…aku memg akan rse comot sgt…eleh…mcm laa cntik sgt kn bile bermake up…last2 result presetation tok all class x memberangsgkn…so lectrer mnta we all sume wat kuiz…eleh..nk touch up laa marks kat situ… blik class around 11.. then tdo kejp coz ptg i’ve got part time at Grand Dorset..ahhaaa..tp xleh tdo..coz re cam excited…Y??? my baby practical there…haaaa…keji kan…wat part time semate nk jumpe boyfren..nk tgok muke boyfren…eeeeuuuwwww…wat kije memg x tenteram…skejap2 nk ke blakg…tgok bf prepare food…weee..i meet my late lecturer Mdm Nora…now , beliau mengajar kat Segi University College… dh rezeki beliau kat situ…tgah2 bz kije, i’ve received 1 msg from Anas mengatakan Sultan Johor mangkat..Al-fatihah…  blik kije around 2 am… memg sgt keletihan..coz bdan2 da sengal2… 1/2 year kot x wat part time banquet…

Sabtu:23 Januari 2010

Got part time also…yesterday blik kol 2 pg… but today start kije kol 10 pg okey…xnak ngantok plak kan…bgun pg…bersiap bagai…tp xpe…dpt jumpe lg my bf…huuuu..sumber inspirasi 2 taw…

Ahad: 24 Januari 2010

Gjul pegi join Retro Club kat Sepang…ah..perjumpaan moto2 RETRO…yg cam nenek moyang rxz 2 laa..

ni RXSeven  gjul bru beli…we called him MR.Cute… uuuweeekkkkk…

eh aku xlayan okey… xikut beliau g perjumpaan 2 semua…but i’m attend perjumpaan RX8…i’m enjoy there…

hahaha…xde laa..merepek je kn nk g event cmtuh…x gmane2 pown..so kt umah je laa…bantai tido…of coz laa..2 hari kot keje berterusan..so balas dendam… C gjul 2 demi Azuramengamuk 2, memg die sggup..even da event jauh kat Sepang 2pown die sggup..blik kang ngadula..penat laa yunk…ngantuk laa yunk.. blah laa!!!n8 otw g Ampang…meet Gjul’s fren Aid…hooo….sonok woo beliau membelnje we all….after makan2 g karaoke at KTV Ampang…

p/S: no picture at all…coz mlas nk snap picture skunk..(wish dpt  my own D5000)..hahaha…saje je 2…

Isnin:25 Januari 2010

After class around 10 am…trus on9..almaklum laa…2 hari kot x on9 secare marathon…tgok ade rmai inv8 join group ini.. so agak terkejut… punye laa tercicir… pdahal 2 hari je kot x on9…dah ade isu besar…eh..of coz laa aku pown tumpg berdukacita..tah ape punye Makhluk laa Aduka Taruna nie… eh..mls nk cerita…nnti emosi terlebeh…ahaaaa.. .almaklumlaa kan..semangat kerakyatan 2 ade…=)p

Selasa:25 JAnuari 2010

-2day got Stratergic Mgt presentation…haaa…aku present mcm hampeh..coz aku sendri xfham apebende aku present… present about Hawlett Packard (HP) company… eh…mcm hampeh…seriyes!! rse camdoh sgt2 berdiri kat depan 2, n present dengan membce sepenuhnye di screen..eeeuuww…hodoh kau tau tak!!

– Gjul ajak dinner…ewahh…nasi lemak tmpt fav die….so mamam laa…i’m only take fried mee becoz i’m in diet…what? diet? plllzzzz……..punye laa kt bilik 2 tmpal rules nk diet…tp x gune pown rules 2..bantai aje..hahahaha…after dinner g Uptown Kota Damansara…tah nk cre hape kt situ pown xtaw… but i want sumthing there y mnarik minat nk beli….”yunk, nnti kite g lg sni okey…i want 2 buy ***********”…  ^_^.. *gedix sgt*.. Naga called nk dtg..so we g mkan lg kot kat Taipan…mkan roti tisu je 4 supper….weee….panjgnye roti tisu 2…order 2 okey…mcm laaa abes….

selalu mkan roti tisu yg berdiri tegak..kali ni mkan roti tisu yg baring longloi…. teringin nk mkan coz Gjul punye cite gmpak jerk pasal roti tisu nie…bikin excited nk g makan… (tp selalunye die cite memg nk gempak je semua hal)….tukg snap picture xde gmbr beliau…ahaaa…sgt kesian kan…

Rabu:27 Januari 2010

– xdtg class…coz rse cam piong2 kepale…pening sgt… 2 class hrini..memg x dpt g…so i’m take my whole day rest kt umah…layan tdo..nk g msak pown x larat…hidung pown dah cm selsema…dem..jgn demam sudah… my gjul call n bgtaw kt sebuah KG di area Subang got 1 more issue bile ade mangkuk durjana cmpak kepala vabi pinky di depan masjid…euuwww….. unrespected….myb sebulan 2 nie issue keagamaan di MAlaysia dikecam hebat….plzz Malayian people…we need peace…2n8 sepatotnye i have a plan wif Gjul nk watch movie Adnan Sempit.. tp hujan kan..nk wat cmne…die ade RX7 xee bumbung..hehehe….neway baby, i’m accepted u whatever u’re..juz need u, appreciate me…ewahhhh…..

congratulations Chika!! she’s 6 month pregnant now!!! weee…wat da suprise…coz i’m reading her blog almost everyday kot…die letak pic2 sume, jalan sana, jalan sini..n x menmpkkn die prgnant coz sgt aktif..pndai die keep secret…dh 6 buln bru shout out..hebat!!.moga dpt baby yg comel n sihat ibu & babynye nnti..=)p..

new hope…

Posted: 22/01/2010 in Uncategorized

kau tahu….kengkdg cm regret bile ade facebook, twitter(x aktif pown)…ade myspace,n some more…but mereka nie laa hiburan aku…xperlu ke club nk joget2, x perlu ke pantai nk bersiar2 di kala keboringan melanda…cukup laa sekadar dok tepi sliding door…memg cam happening je kan rse duduk tepi sliding door…cuci mata people bercumbu2 di bawah rumah…ewah… 2 cite lain..hahhaa…keji kan siap snap2 gmbar mereka…pastu nk publish dlm blog…eh2…x mungkin..blog sy bukan sex blog @ +++.. kang rmai plak google bukn2…no..no..no.. xde kije laa nk skodeng org smpai cmtu…cume kengkdg terpandang aksi2 x sepatutnye….cuci mata…hahahahaha..

Di era ini…ahaaa…(dh mcm karangan form 6 laras sastera)..ok..cmni laa seng cite…aku nk bgtaw kau, aku selalu bace blog nurulism, redmummy & some more…they’ll ade luahkan perasaan ketidak puasan hati mereka coz some people yg camdoh plagiat hasil karya diorg, i mean life mereka di dlm blog…kengkdg, sebijik sebulat tru wooo..almaklum lah…famous blog…x dinafikan..(aku xde plagiat blog mereka okey)..oiii..org tersebut..kau xda life sendri ke? watpe aku nk kecoh disini…kan..bukn nye ade org nk copy life aku dlm blog nie..coz aku sndri rse cam xde yg menarik..ewah…tp trust me..dlm fb, ms, & tagged…ade laa certain people yg memg wat aku gile

GRAB FROM GOOGLE IMAGE

hangin, plagiat n grab my pic…i hate reallly much… n furthermore, if ade yg xnak grab pic aku, pose bgambo sebijik cam aku… seriyesly, aku bukn nk proud laa kan aku pose cantik ke x..edit sane sini…aku tahu kau kutuk…by da way, kau tru jugk….plz guys…create ur own personality…perhaps, i hate most people who act nk add gua, semate2 nk create a new profil yg sebijik sebulat macm aku…macm syiallllll!!!ok…kesian kau…aku bru approve kau…lastly aku terminate kau dlm frenlist aku x smpai beberape hari… so memg cam nyesal laa lmbt bertindak..stakt 1 mutual fren, n muke cam karat2 aku x knal xpecially gurls, memg aku reject trus…dats y, frenlist lebeh rmai laki dr pompuan…ahaks…

plagiat dr GOOGLE image…(contoh)

p/S: pnah wat esaiment copy paste from web?? itu pown kategori plagiat…renung2kan… =)

plagiat muke sendiri….ikhsan dr RTM…hahaha(ini bukn contoh plagiat terbaik)

sekian terima kasih…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

which 1??

Posted: 08/01/2010 in Uncategorized
Tags:


u know the answer…=)

baru balik class trus update blog…memg xde kije…padahal byak je kije boleh buat…petik kacang, jaga ayam…ewah..terasa mcm di kg halaman…hahahaha…btul2 rindu ni…td mlm memg nk update entry after menonton wayg…tp mud kepenatan belom stabil…so, memg mls nk update…

yeterday i’m watching “Sherlock Holmes“….yeayyy!!! ni pown after di suggestkn oleh my nephew…biaselaa…kne wat riview dlu b4 menonton..kang cm menyesal plak nnti bile tgok….hehehe…not bad laa cite 2…rse ade lg smbungan…kite tggu laa…x2ally, xcited nk tggu tayangan “Adnan Sempit“…waaaa…cambest je tgok play back movie 2 taw…mesti tonton….okey


Pg2 ma mom da call tnye kabo…kebetulan pulak cam selsema  kan..trus ngade2 kate demam…hahaha…msti da risau kan..pastu ma mom story bout my 3rd lil Sister… fail ujian computer 4 driving license… OMG..!!! pastu gedik kate trauma..amik comp test pown leh trauma,..memg gedix..

my sis “Niny@Ninuk”  & my lovely mom


argghh!!how can u failed!!dah 2 x nak amik lesen..seng je kot…aku dulu x bace buku lgsung pown…ewah..berlagak…tp smpai skang xde lesen..bukn x nk ambik okeh.. dlu lepas SPM, my mom memg suruh ambik..tp i ngengade drive kereta Wira mak.padhal kereta auto …memg foul kat parking laa..abes langgar tembok…dah gabra…pastu trauma..siket2 nk trauma kan…sgt keji…kne marah memg x hingt laa….coz tomorrow after xcident nk bwk kete 2 g JayBee..so ayah bwk g bengkel…check everything..n da mechanic nmpk yg kemek 2…2 yg balik ayah tnye, kepelikan..i memg wat muke x taw..tp adik y kecik kantoikan..cis!!…dah excident…x jd nk g…x pasal mengeluarkan wang saku sendri $300 repair kereta.. pastu serik nk bwk…after form 6 pown bru berani siket nk amik lesen..unfortunately, stakat L je , coz pegi menymbung pelajaran…cm nyesal plak x abeskan…sob..sob..

sejak akhir2 nie xtaw perasaan perisa ape..kau nk perisa ape? durian?mango? mrahkan Blue kot…mem terbawak2…kesian kat die..tp padan laa muke die jugk kan..sape soh wat keputusan sndri kn..??…

kau tahu..hari nie aku ketiadaan kelas lg!!! hhooooraayyy!!! 5 hari ok starting Jumaat no class…ko dpt bygkan kehoooraaayyyAn ak keW? algkah bhagia mase2 yg telah di buang tersebut bercucuk tanam di kampung…mesti dah macm ladang tepi umah aku….sia2 abeskan waktu memajukan cafe di CAFE WORLD…..tp x kategori sia2…hati seronok bile chicken roasted masak..lg bertambah seronok bile GingerBread habis di Serve..ahaaaa……wlwpown org lain dah di level 50, aku bru smpai 15..xpe…tatih2…=) P/S: pesal aku x main dri dulu ha mende nie….??memg suke buang mase…

oh yea..lepas kejadian pic aku di grab 2…aku amik iktibar….serik… *sigh*.. pasni x nak approve org sembarangan… hanye kaum sedara & sahabat handai y dikenali sahaja akan aku approve..pastu  tgok jugk pade mutual friend… kdg2 dah kene terminate pown ade hati nk usha blog ini…macm laa aku x taw… *i love u wordpress*…..

Beberape hari nie perut agak x sehat..pedih meragam…..gastrik ke hape x taw… berry berdarah…. 2 yg aku worried.. xtaw laa if aku termakan pedas ke hape…maybe sebb x mkn sayur kot..so, td g cari vegi fav aku pucuk manis… 2 je laa satu-satunye vegi yg aku makan…=).. dlam perjalanan tok g beli sayur 2, tetbe tah mangkuk mane tah boleh baling tembikai dr tingkat atas (Blok 1..saksi kejadian Azam Murdtazam).. kire aku dalam 10 langkah di hadapan laa..if aku lmbt skewt, memg kompem hancur kepala.. stupid punye org…

tempat kejadian…….

if gado laki bini ke, hape ke jgan laa smpai g2 beb…siyes bahaya coz situ kawasan org lalu lalang..seriyesly unrespected…naib baik x campak kuar peti ais ke hape…bru td mlm tah malaun vabi mane campak mercun dri tingkat atas juga..memg vabi!!! bikin terkejut..seb bek xde lemah semangat…len kali kau cmpak laa diri kau sendiri!!!

Suxx House Thriller…

Posted: 03/01/2010 in Uncategorized
Tags: ,

dup..dup..dup..dupp..#bunyi jantung…entry ni bukan contest..tp ia kejadian sebenar..anda sedia selimut…weeeeeeee!! paparan kali ini, memg amat menakutkan..bg aku, ia memg thriller..haha..bg rase feel ketakutan..

lorong suxx house

lokasi…=)

tgok..seram x..seram x…kau taw..aku yg duduk lg seram..diz house memg suxx…memg rupe pown xde cam Dolly House…even renovate cam dolly House pown tetp kne pggil suxx house. Xkan jd pent house @ rumah menteri…kucing liar byak laa nk menginap..horror taw..

#y i said diz house horror?? coz diz location kat shah Alam..aik pe kene mengene plak kan..S.alam is boleh nk kategori bandar..but agak pelik certain place cam suxx house ni xde coverage… so memg suxx.. x kesah laa korg nk caye ke x..meh arr dtg sini klw x caye…

#memg suxx house sebb, if adew emergency case or hal penting, aku selalu lambat dpt info..selalu tercicir coz SMS dpt lmbt…(biasenye 1-2 jam lambat). Org call pown kgkdg xdpt..n mesti pkir aku sengaja off henfon…

# klaw da dpt call, terpakse plak berdiri macam ariel Tv cari siaran…memg suxx kan..xpon kne ckap kuat2..coz akan kedengaran terputus2..diikuti klw nk clear siket, g balcony rumah…cakap kuat2, bg 1 blok dengar..memg annoying & keji..

guys..aku x cakap bohong..& ini adelah realiti…sob..sob..sob..sape2 yg pernah hadir ke rumh suxx house nie mesti nk cepat2 balik..mcm kene badi plak..hahaha….

#y i post diz entry? b4 ni memg dh byak x terkena..call penting, ak x dpt…tp td memg sgt2 kecewa..i’ve got Photography Class by Adhadi at Putra Heights…but finally, i miss da class…really2 bengang x hingat..!!!!seb bek xde kucing lalu depan aku…klw x kompem kene gigit dek aku..ah..memang nk jd cam zombie..bru puas atie..dats my dream eva!! so memg hangin  badan…skunk dah cool..wuhuhu!!

contest baru pulak!!

Posted: 03/01/2010 in Uncategorized
Tags: ,

click diz pitcha!!

guys…see… i got 1 more contest…yadaaa!!!memg sudh gile contest.. bersempena azam tahun baru ini :byakkan join contest..ahaks..i found diz contest from QILL.  Then berminat nk join. Menang @ kalah 2 , x kisah laa kan. Janji i have try.. Mesti pasni entry blog aku hanya tentang contest bagai. Xde dah cite pasal life, pasal cinta yg wat tekak loya 2..muahahaha..nmpak sgat aku dah kemruk dengan contest. Bg menyahut cabaran ini, aku dengan beraninya, mempertaruh kan foto..

jeng..jeng..jeng..(bunyik ombak sekali…ngan suare itik)


nah…amik nih!!! gambo sendiri beb!! sebb ape letak gmbo sendri? erh…sukahatila nk letak gmbo ape pown…sebb pemilik contest kate x kisah letak foto apa pon..janji hak milik sendiri.. it’s mine..xde plagiat2..so,DONE!!

#2nd sebb aku addicted dengan muka sendri…sebb ia cool!! ewah…ko bajet ko hawt ka??!!

#ape kekuatan gambar nie? ewah..perlu ke nak ade kekuatan bagai..hehehe..pada aku kekuatan nye ialah dari org yg snap foto ini…sapa erk? ahaaa…diri sendiri rupenye..*blushing* word blushing kene color pink, sebb nk nmpk comel..hahaha.. kau memang annoying ..memang perlu malas nk layan…

ok..tibe masenye untuk mempromote…haish..sape2 boleh join contest ni..but make sure, kamu 2 ade blog sendiri..klaw ko gune atuk kau punye blog, maknanye, atuk anda laa yg menyertai contest ni..eceh..memandai je aku nie.. seng cite, korg g la CLICK SINI promote contest tersebut mcm yg telah aku buat nie…tp amaran keras..jgan plagiat okeh..coz i’m make it own!!! pastu promote muka aku sekali..eh..yg 2, x payah buat..ok.selamat maju jaya!!!