My shopping rules

Posted: 12/04/2014 in Uncategorized

Bila sebut pasal shopping..aku memang seoranh yg sangat membosankan.. akibat sebab sangat membosankan.. aku prefer shopping sorang2..(now dah ade peneman..baby Irine)..I’ll make sure train irine shopping macam aku..hua hua hua..

aku memang x suka pegi shopping tapi tergesa gesa nak balik.. I means, peneman aku tu tetibe ada hal @ dia ada buat plan lain.. for sure aku tak suka.. I’ll make sure tanya umat tu, ade plan ke nak balil cepat bla bla bla.. kalau ada plz cancel with me.. aku tak kisah.. sebab aku xnak diri Aku sendiri sakit hati..buahaha.. opcoz.. shopping is my stress treatment..maka part ni memang kena jaga hati sendiri.. 

2nd..aku x suka shopping ngan aku , gunakan alasan lain untuk tak berasa selesa.. contoh macam sakit perut ke kan.. nak balik..no..no.. no.

 g la balik sendiri.. dan sila tinggal kan aku sendiri..

lagi satu pe yakit aku, aku suka belek barang tu lama2.. even padahal dah pergi ke tempat lain, aku akan patah balik ke tempat tu.. then belek2 lg.. hahaha.. what a habitt..

sebabkan sekarang dah ada laki & anak, leceh sikit nak pergi mall.. time nak bersuka hati tu laa ada je.. dats y I prefer pegi sorang.. mcm today Irine weekends pegi berjalan.. tapi xde masalah langsung pon kalau bawak dia.. dia okey je..janji dipelukan aku..

tu saje..tata… 

Wah.. nampak? Two wishes shout sekali jalan… senang.. Tak payah nak celebrate banyak kali, nak prepared bagaikan.. sekali harung je.. Untung dari start tarikh nak proposed bercinta, nak kawin pon pilih tarikh yang sama. Lagi-lagi untuk pasangan kita yang susah nak ingat tarikh tarikh, atau nombor-nombor.. Tapi tu pon tak hingat.. geram betul dengan Gjul ni tau..

Aku dah bagi kemudahan , tarikh yg sama dengan birthday dia cuma beza selang sehari je pon dia tak ingat.. Bukan main-main, atau gurau lagi.. Ini memang betul-betul tak ingat. Sebagai isteri perempuan dan dot dot dot.. haruslah touching kan.. Sebab kita ingat.. cuba kalau kita plak yang tak ingat? Buehehehe..

HashtagThrowBack HashTagCampakBelakang

30 Mac 2006

Time ni masih berkawan lagi dengan Gjul. So takde lah special sangat. Remember , kawan yg mesra gitu. Coz weolls kawan 20/11/2005 cenggitu laa.. Tapi dia ni exsyen plus control macho.. Ingat kite nak sangat laa tu kawan dengan dia khennn.. One day tu tetibe je Gjul suruh aku panggil dia Gjul .. (no more kau & aku).. pelik je kann.tp abaikan je laa.. xde feeling pon..ecehh.. on 31hb Mac tepat 12 malam, aku call dia la wish berfday.. Ahaaa..that man, acah2 terharu laa konon aku 1st girl yg wish berfday kat dia.. kakakkaa… Time tu Gjul takde facebook , friendster and myspace lagi. TAk pandai katanye.. So apps Yahoo Messenger and email je laa jd penghubung kitorang.. DAN telefon. Gjul suka dengar suara aku.. hahaha.. sampaikan nak call by fon dulu kan macam mahal.. pakai bubble talk maxis tu pon bolehh… haha.. Tapi x sangka plak kan malam tu jugak dia nak declare aku jadi girlfriend dia.. Aku macam..errrr..after penerangan dia yang panjang lebar sampai kredit phone aku 10 hinggit habis, then aku top up balik , baru aku terima..kakkakaa.. Pada aku kan, macam hekelehhh.. cinta monyet je nihh.. tak pon 4-5 bulan je kot tahan..tak pon 2 minggu.. Punyalah bersangka buruk kat dia time tu.. hehehe.. Dia cakap, aku ni pembagi semangat kat dia lah sebab dia baru je dissmiss dari UITM jengka.. coz tak boleh nak carry subject yang dia kata tak best, and tak minat.

Tapi hampir setahun bercinta dengan dia..boleh tahan lama jugak tu.. dia ajak mai datang rumah family dia..kenal dengan family..tu aku pon terkejut jugak.. time dia jemput aku kat rail station gemas, nampak sangat muka excited dia tu nak ngajok aku… waktu tu, bulan puasa…. berbuka puasalah aku kat rumah dia.. Lupa nak cerita, aku time tu dah further study kat Shah Alam. Gjul pulak keje kat supermarket billion kot kat Segamat. Sampai lah 1 day tu dia cakap die nak kerja kat KL. kerja kilang.. tapi tak sampai sebulan pon kerja.. dia dah dapat offer UITM Dungun couse Dip Culinary… Aku macam..erkkk..bila masa dia apply? tak cakap pon kann.. Situ dah sedihh..bermula lah episod long distance relationship.

Sepanjang cinta dengan Gjul even duduk berjauhan kan.. Adalah waktu bahagia, waktu gaduh, perang dunia semua.. tapi kejap je..takde lah sampai 2 hari maksimum bergaduh..PLUS kitorang tak pernah pon cakap kite PUTUS ke , CLASH ke… Tak pernah langsung.. sampai lahhh 5 bulan nk bernikah kot Gjul baru duduk kat KL dekat ngan aku. Tak larat laa nk settle urusan kawin sorang2 dengan dia duduk jauh.. serabut laa..total dekat 7 tahun jugal long distance relay ni.. Tapi adalah dalam setahun tu 3, 4kali jugak dia jumpa aku kat KL. hehehe..

Akhirnya, nikah jugak tarikh 30 Mac 2013..tapi dia tak ingat.. bila tanya masih bg jawapan was, was,… 29, 27, 28, .. Redha je lah kan..

 

Tahun ni dah dikurniakan bayi. So pergerakan tu terbatas sikit. Nak buat suprise pon nak simpan kat mana pon tak tahu.. so, 30 hb Mac tu just biasa2 je..wish happy anniversary, bg kiss pastu sambung balik online ke tengok tv and main game Plants Vs Zombie then tido.. Muehehe..sebab gjul cakap dia keje..Tetibe dia tak kerja pulak.. Sebab tak kerja, ape lagi celebrate makan cendol mamak naik lori je lah.. Tak romantik langsung T_T.. nak romantik sikit, di waktu hujan lebat kite g makan kat Hayaki danau kota.. parking kereta pon berlari2 nak masuk restoran sambil dukung anak..  Tak fun okey. Sebab Irine tak pandai duduk kat baby chair.. nasib baik ada kerusi besar..so boleh dia baring tanpa ganggu kitorg makan nak pangku..kalau tak , tak memasal tulang ayam termasuk lubang hidung.. haha..

 

4

Tetibe saje tanya, gjul nak keluar ke malam ni,.. dia cakap nak. YESS!!! boleh laa aku beli cake ke kan buat suprised coz esok birthday dia.. then aku mintak laa izin nk pi beli barang baby.. (alasan je tuu).. tetibe dia cakap nak ikut.. ahh sudahh..rosak plann..batal hasrat tuu.. pegi TESCO je.. sebab kebetulan troli abes.. aku suruh gjul tunggu kat dalam tesco, aku pegi cari stroller.. tak di rancang ade plak booth jual cup cake. aaaa..boleh laa 4 bijik 10 ringgit.. sebab tu je yg muat nk sumbat dalam my handbag..

Malam tu gjul memang keluar jumpa kawan dia.. Irine plak, adeh..merengek mengada nk mummy dia tido sebelah.. nak ngempeng lagi.. nak buat kerja pon payah.. at the same time buat jugak laa cheese cake.. hahaha.. tengah mixer cheese pon boleh susukan anak.. hahahaha.. nasib lah .. pukul 1 lebih jugak kot gjul balik..cheese cake aku x keras lagi.. memg cup cake td je laa jd suprise.. hahahhaa.. even cup cake kecik, Gjul memang really appreciate… dia memang cepat terharu kalau aku buat surprise kat dia..memang selalu macam tu.. huhu..Alhamdulillah..sambutan kecik. kami bertiga.. tapi insyaa Allah..penuh keberkatan.. tengah plan ni nk buat belated surprise tok dia..

 

1

2

 

Selamat ulangtahun kelahiran abang yang ke-28.. 

Selamat ulang tahun perkahwinan kita yang pertama..

Selamat ulangtahun bercinta kita yang ke-8..

 

I love u so much.. 

 

3

 

Irine muka masyammm.. tak sabar nak minum cendol..mummy minum cendol.. nanti irine minum susu perisa cendol laahh.. behehehe..BYE!!

PERHATIAN . ENTRY INI PANJANG. SILA SEDIAKAN POPCORN & COKE SEBELUM MEMBACA. HEHEHE

 

Wah,, 2 bulan berpantang, 2 bulan juga aku berpantang mentaip blog kan?? banyak giler story nak cerita.. nak kata busy, busy menggolek anak aje lah.. hehe..

selama 9 bulan carry insan ciptaan Allah di dalam rahimku. Sesungguhnya bertuah dan bersyukur dapat merasai nikmat hamil. Besar amanah Allah bagi kat aku.. bukan senang nak menggedong 1 nyawa amanah dariNya. Walau macam2 dugaan , sampai kehujung juga berjaya hadapi…  alhamdulillah , selamat melahirkan bayi perempuan on 28 Disember 2013, yg diberi nama Nur Irine Maisara Binti Ahmad Azizul. Sebenarnya dah deal dengan husband time preggy. If baby girl, aku yg bagi nama.. Baby boy Gjul plak kena bg nama.. Tapi , huh, baby girl pon Gjul jugak yg bagi nama.. Nama asal yg patut aku bagi kena reject plak.. padahal baby dah 6 hari time tu nak buat surat beranak dia.. Lagi 1, berbincang nama anak kat whassap adalah tak fun.. Pandai laki aku ni kannn… aku plak duk kena mengalah… Macam tak cukup plak 9 bulan ngandung nak bincang nama baby kannn… ^sigh^..

Kau tahu? Aku overdue hokey.. bukan sehari 2.. tapi 8 hari!!! punya lah excited nk beranak, tapi kena tunggu tak keluar tanda 1 hape pon.. sampai dah give up.. Seronok betul anak aku “berhotel” dalam perut ni hah..The day before EDD, memang dah sakit pinggang perut semua bagai.. nak jalan pon sakit kat celah tuttt.. tapi aku tak tau pulak yg tu namanya kontraksi.. bila buat check up, kepala baby memang dah masuk jalan.. tp napalah x nak keluar..sobbss.. Sakit ni paling sakit time nak tido.. puaslahh ke kiri ke kanan x boleh tido.. kau cakap, apebende aku x buat time bg cepat baby keluar?? Siap mintak pertolongan adik aku tolong aku jalan itik 100 step..

hari ke 3 overdue,perut dah sakit malam tu.. sakit sangat.. sampai aku menangis tahan sakit.. baby pon kerap mengeras.. sampai adik aku yang teman aku tido pon berlari pi kejut mak & abah.. then, amik keputusan pi spital pagi tu jugak around 3 pagi.. dalam kereta memang sakit tak hingat… ayah aku pecut kereta kemain laju…. naseb baik pagi jalan lenggang kan.. kalau traffic jam, mau nya die hon..sampai spital macam biasa laa schedule nk cek bukaan.. kena seluk seluk.. part tu memang aku ngeri dahh..sakit kot!! tp check tak bukak jugak jalan.. sedihhhh… balik pon dengan hampa & sambung tido..beheheee… Baby memang nk tunggu ayah dia datang laaa baru nk pop out~~

Then , malam2 seterusnya sakit ..sakit..dan sakit.. aku dah give up nak pi spital even dah sakit perut.. Sebab memang xde tanda langsung macam lendir ke darah ke.. kang malu je sampai spital xde jalan lagi.. Ikut je laa kata doktor 27hb baru serah diri.. Pagi2 lagi asben dah hantar pegi spital. almaklumlah spital gomen.. suami x boleh tunggu lama2.. sedih lagi kat situ.. paling sedih, bila tangan semua dicucuk amik darah laa..ape laa.. nak gerak pon sakit.. dengan kain baju lagi besar dari kain batik.. serebehh je aku pakai.. petang tu pon bila nurse check CTG xde lg kontraksi.. yg ada pon skali 2 je.. makanya kalau esok pagi check jalan x bukak, terpaksa laa induce.. huhu.. nak masuk ubat induce tu pon siap ada taklimat . Ye lahh..ape pon memang ada risiko.. ngeri plak aku dengar..

Start pukul 11 malam.. pinggang aku dah sakit sangat.. macam malam2 sebelum tu laa.. tp watlek je.. padahal sakit gile.. takkan nk jerit2 kan.. bila buat CTG baru tau rupenye yg sakit tu contraction.. makin lama makin sakit,.. and graph CTG pon turun naik.. xde laah mendatar je macam before ni..aku tak tido langsung okey.. memang tak boleh tido.. sebab tahan sakit.. sampai nangis laa jugak.. dengan jarum besaq kat tangan..nak gerak memang sakit gilakk.. berapa banyak aku mention sakit.. means memang sakit laa.. hahaha.. pukul 5 pagi dah mandi.. sebab pukul 7 nak kena induce.. huhu.. Ya Allah..ngeri nye bila dengar induce.. padahal takde mende pon.. sama je kot induce ke tak induce ke memang sakit.. Alhamdulillah.. pukul 7 pagi patut kena induce , tapi tak jadi coz dah bukak jalan 3cm.. hehe.. happy jugak laa time tuu.. lg happy bila doc kata boleh dah masuk labor room.. Yahoo!!

Yahoo wak lu laa.. aku rasa patut aku kena bersabar tunggu bukaan 6-7cm baru mintak masuk labor room.. excited sangat kannn.. dari pukul 8.30 pagi.. dengan sarapan mee goreng sikit air milo sikit.. kebuluq laa aku sampai ke petang.. coz dah masuk labor room mana boleh makan!! hahaha.. padan muka aku kannn… masuk2 je adoiii..ngeri kot.. dah macam masuk ape lah dengar orang jerit2 teriak2 bagai nk beranak.. hahaha.. masya Allah.. takutnye.. sebab bukaan aku kecik lg..baru 3 cm.. so agak jauh lagi perjalanan nak ke 10cm tuu.. ape lagi.. kena seluk sana sini.. nak kencing pon akan dikencing kan..huhu..sakit baq ang.. apetah lagi bila air ketuban pon doc yg pecahkann.. perghh..perghh pergh.. time tu memang mengucap banyak2.. ingat mati je.. memg dalam hati berzikir selawat semua.. sebab 9 jam kot dalam labor room..macam jiran2 lain semua dah beranak dengar suara baby..aku plak yg terasa lamanye dalam tu..

Makin lama makin kuat contraction.. nasib baik ada husband jadi peneman + teman kena maki je.. hahaha..memang lost control nak marah sebab bila contraction sakit, aku rasa nk jerit je.. (memang dah jerit jugak).. hahaa.. pastu die suruh kita bawak bertenang, cool down.. hohoho.. bukan aku tak tau cool down..tau kot.. tp bila org suruh kita cool down tu yg bengang jerkk.. dah memang sakit.. bila contraction hilang , mintak ampun,.. kang datang balik kontraksi emosi aku nak marah memang lepas je.. lagi lagi bila dia cakap “ayg ni sakit sangat, mesti banyak dosa ngan abang..” lagi laa aku bengang,, niat nak gurau die memang silap time laa..hehe.. nasib awak laa suamiku.. dalam kul 4 petang baru 7cm.. huhu.. lebih kurang setiap 1 jam baru bukak 1cm.. tp start 7cm tu lagi lah sakit pinggang.. sampai di bagi gas. alahh.. tak guna laa gas tu.. sedut pon sakit jugak.. haha.. dalam pukul 5 dh terbukak 9 cm.. memang aku dah tak tahan sangat sakit .. pastu rasa macam nk pooo poooo.. bila bagitau kat nurse, nak poo pooo dia suruh poo poo atas katil je nanti dia bersihkan.. waaa!!! memg dah x tahan sangat laa.. sampai nk meneran pegang2 tiang katil.. tp masih x kuar pon shit.. haha.. 5.30 check dh 9 setengah cm..memg adooii sakit nye.. dia kata lagi 30 minit.. haaaa.. 30 minit tu pon lamakottt..

Sebab dah hilang sabar.. memg time contraction menyerang aku cuba teran.. tetibe rasa mcm ada benda besi ke batu nak keluar kat bawah tu.. dah nurse pon cmm xnak tolong je kan.. aku buat la cara pandai aku belajor kejap mcm yg nurse klinik ajar.. finally memang baby nak pop out.. baru lah nurse doctor ramai2 masuk.. tp memang aku xnak jerit lah.,.sebab lagi penat.. + xde energy.. 3 kali teran je kot ..baby keluar jugak.. memang rasa jugak bila dia gunting ke belah bawah tu.. hehee… Assalamualaikum,.. baby selamat.. tp terus dibawak lari, coz baby tak nangis.. then doc bgtau “sy nk bawa anak awak ke NICU..sebab x nangis ni.. awak rilex dulu..insya Allah.. baby x pape.. ” tak boleh nak berpikir dah dengan mamai.. pastu kena tolak pi bilik jahit pulak.. aku rasa nk sepak je yg tukang jahit tu.. ngilu jugak kot even dah enjek bius..

Tp bila nurse bgtau, “baby awak dah nangis.. tak payah masuk NICU..nanti awak BF baby k.. anak awak besar… 3.7kg.. “leganya syukurnya ya Allah.. hilang dah segala sakit tadi..  nahhhh..gambar my baby.. ^_^ ni jer gambar yg sempat nak amik dalam my henfon.. sebab 2-3 hari jugak aku mamai..mamai sebb ubat bius kot.. nak mandi pon asben papah..

 

 

1601580_10201812666372455_1903765537_n

Nama : Nur Irine Maisara binti Ahmad Azizul

(Cahaya kegembiraan / yang cantik ,ketenangan, keamanan,kemakmuran , kekayaan..)

28 Disember 2013 @ 0555 pm

3.7kg

Gegirl ~~

Semoga gegirl mummy menjadi anak yg solehah, dapat mendoakan mummy and ayah yg baik untuk dunia akhirat.. , dan bawa kami ke syurga Mu ya Allah.. 

uh.. due lg 5 hari… selagi tak warded selagi tu laaa aku dok kemas beg nak bawak pi spital.. pastu cium2 baju ngan pampers baby.. xde kerja sangat.. hahaha..sebab aktiviti tu aku buat dalam bilik time asben tengok tv.. bila dah lama sgt terperap dlm bilik , asben masuk jugak tnye buat ape.. hahahaha.. nak coverlines kannn..aku jwb ade yg x cukup ni… alasannn je..

Aku guna diapers bag brand Pureen.. murah..RM39 je kot tak silap..  Beli kat Aeon.. Masa tengah usha barang baby kat baby shop, ade terberkenan kat brand Carters. Tapi time tu macam awal sangat nk beli kann… takpe. Memang dah aim beg tu.. Price pon x mahal. X sampai RM70 kot.. boleh tukar2 beg. Lagi pon nak bawak pi spital je pon.. xkan nak glamor bling bling..

Camera 360warna pilihan purple. Sebab kalau pink x sesuai.. Mana lah tau nanti adik baby lelaki khenn.. so, unisex .. papa baby pon x segan nak bawak kehulur hilir.

Done packing. kat sini aku bagi check list yang ada dalam beg nk bawak g spital nanti…

sweetchecklist baby lagi banyak dari mummy dia….

baru teringat nak ada 1 bakul untuk makan2 kalau kena warded.. heh.. kena beli ni.. mana laa tau warded 3-4 hari kannn. mesti nak kena ada kudap kudapan milo & biskut. fuuhhh… ape laa.. lagi 5 hari nk due baru terpikir.. cisss!!

Aku memang jenis manusia tak hadam susu..kecuali susu yang berperisa. Paling koman pon paling addict susu soya jer… So, sepanjang preggy ni agak kurang minum susu.. means dah 4-5 bulan baru nak start minum susu khas untuk preggy. Akibatnya, kurang kalsium seharian..coz gigi pon banyak pecah expecially gigi geraham atas & bawah… Bila makan yang keras sikit, adalah serpih gigi. Lack of information tentang penyerapan kalsium kat baby tu salah satu laa.. padahal aku tau, & nurse pon ada bagitau kepentingan susu selain vitamin yang klinik bekalkan. Tak aci okey makan pil kalsium!!!!! selain dari pecah gigi, kaki ni bila bangun tido, nak2 time sejuk.. selalu sangat laa krem.. macam simpul biawak tuhh..adoii mak aiii…. bila dah tersedar kaki krem hanya mampu jerit jee. dah satu kerja asben bangun terpinga2 urut kaki yang kejang ni…

1st susu yang aku minum , susu Anmum.. tu pon perisa vanilla manggo yang kononnya tak memualkan.. nak2 lagi jenis aku yg memang tak minum susu … tu pon tak abes minum..sebab even die berperisa, rasa manggo tu tak boleh nk telan…

susu anmum materna manggomasa beli tu excited laa jugak..coz wahhh.. ada perisa.. Insyaa Allah boleh telan… time aku beli tu, perisa mango ni pon baru lagi… ada lagi 1 perisa brand ape ntah yang orange.. sebab tak nak beli , aku rasa kalau perisa orange ni, macam makan ubat… tak sedap.. so, mango ni kira okey laa … tapi memang sekerat jalan je,coz aku tak leh jugak nak telan even berperisa.. tekak aku je kot.. bila letak sikit, tak sedap.. letak banyak plak, manis ya amat.. cannot go la..gi check up kat klinik, nurse plak kata, minum anmum memang akan dapat kulit baby yg cantik.. tapi x berapa elok sebab agak manis.. scoop pon kurangkann… then aku try survey kat tesco tu, susu lain….

kebetulan ada tester susu pregnant mom produk baru Mom & Me Vanilla flavor.. Y not aku cuba rasa kan..mana tauu..boleh telan..kang rugi je beli.. skali try, boleh tahan sedap jugak.. 3-4 cawan okey aku try, coz nak kenakan dengan tekak aku.. Alhamdullillah.. boleh telan…memang sedap jugak..

Mom & me

Time aku beli tu , kebetulan ada promotion.. Normal price RM19.90 kot.. tapi dapat harga RM16.90..coz time tu memang baru launch. sampai rumah, opcoz laa excited terus nak buat .. tapi pelik je.. awatlaa aku buat jadi tak sedappp.. try buat lagi 3-4 malam , pon memang x sedap.. sebab my asben dah bising, beli semua tak minum..takkan nk bagi kucing kitorang plak minum.. Terus dia buatkan.. hahahaha.. Eh!! samalah sedap macam yg aku try kat Tesco haritu… baru laa sedappp.. ngade much kan!!! terus laaa my asben tiap2 malam terpaksa buat kan susu.. huhu..

Then, ada baca 1 blog ni pulak.. dia suggest minum susu Enfamama sebab tu yg terbaik.. Then aku google laa nutrisi yang ada dalam susu tu.. Yess!! memang macam dia punya kalsium pon sangat tinggi..manis pon kurang. Sebab kalau manis sangat, risiko nak dpt GDM (kencing manis) time pregnant sangat tinggi.. Tapi , ada kah susu Enfamama ni berperisa? terus check pegi ke Giant buat survey.. aku ni kan, kalau nak buat survey, mesti weekends, sebab percaya, nanti ada tester & promoter.. Haippp.. Sebab aku pernah jadi promoter. Jangan hingat, promoter ni cakap sembarang je tau.. Diorang ada product knowledge.Kena hafal. and tak boleh nak kelentong produk tuuuuu terbaik sangat.. Explanation pon x boleh nak tipu.. Kebetulan ada promoter Enfamama.. sibuk lah aku tanya kannn… tapi xde tester plak..hampehhh… So, dia keluarkan ipad and story kebaikan Enfamama dengan Produk X, Y, Z.. sebab aku tak nak was2, aku amik semua kotak susu yang berlainan brand, and buat compare . Yes, dari pemerhatian, memang Enfamama lebih tinggi dia punya nutrien. Aku dok tanya lah , aku nak yang berperisa. Coz x boleh minum susu biasa.. Then dia suggest kan, chocolate flavor coz kandungan gula die lebih rendah dari vanilla flavor. sebab takde tester kan..tawakal je laa grab choc flavor. Harga pon lebih 2-3 ringgit je dr produk yang lain..

anfamama_choco_650g_hg_1-500x500

 

Sebab macam dah 38 minggu baru nak try kan, dah lewat sangat .. Tapi don’t worry… coz susu ni bukan untuk time pregnant je.. Time nak breastfeed baby nanti pon boleh minum. Hope nanti dapat teruskan minum enfamama.Kalau bagus & banyakkan susu.. Coz kalau nak amik supplement, aku takut asyik skip je nanti.  =)

 

Precious baby Part 3

Posted: 10/12/2013 in Uncategorized

Alhamdulillah.. today i’m reach 38 weeks 3 days. Makin nak dekat due ni, actually banyak dugaan…. Dugaan yang macam kita tak pernah jangka.. Sebab 1st baby, semua yg berlaku new experience. Mentang-mentang laa 8 bulan ni macam tak de ape2 masalah.. happy2 je carry baby.. Dah nak due.. Hamik kau.. Sakit tu laa.. ini laa.. sumtimes sampai aku pikir , mesti orang kata aku mengada2.. padahal memang sakit lah! sakit yg nak menapak satu langkah ke hadapan pon aku dah tak sanggup.. apetah lagi kalau kena panjat tangga kat opis ni…

Bacaan untuk orang dewasa sahaja … (chewah)..

Last Friday, memang dah sakit celah kelengkang and kat bahagian ari2 sebelah kiri.. Tapi wat cool, wat lek jerkk.. masih aktif berjalan..(sebenarnya paksa diri untuk berjalan..kalau x berjalan, how nak buat kerja yang bertimbun kan..).. dah bgtau kat asben.. now tugas rumah macam dia je buat banyak.. cian asben ku.. Hari Sabtu, after work nak kena balik Segamat.. sakit2 pon tahan.. coz my SIL punya E-day.. Mesti kena attend. dengan harapan, xde laa merenyah sakit.. coz ingat sakit sekejap je. Sampai Segamat pon dah malam.. dekat pukul 11 jugak.. adoii..makin sakit.. risau coz takut / segan plak x bertungkus lumus kat majlis..

Kan betul!!! memang dah tengahari tu, makin sakit..nak jalan pon ya ampun… tahan sampai dah tak tertahan lagi dah.. Kalau dah sampai keluar ayaq mata tu, memang sakit ya amat.. asben plak terpaksa teman aku.. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar. plan nak balik after Subuh coz ada appointment kat klinik .. unfortunately, kaki dah krem.. sakit menyengat tak hingat.. ingatkan tengahari tu okey laa sikit.. memang okey.. so, plan nak balik KL after maghrib. Petang2 my family in law, duduk borak2 sambil minum petang. mula2 aku okey.. tapi ntah macam mana, dah start merenyahh.. makin sakit, perut pon dah mengeras sampai dah tak tertahan lagi.. again! hanya mampu menangis.. Gembeng chengeng sangat aku ni… Tanda memang takda.. cuma kesakitan dekat part ari2 and perut mengeras je.. Last decision, redha, bawak pi Hospital Segamat.

Sampai kat hospital, doc and misi check up.. ambik urine test bagai.. cuak jugak.. awat terus bawak masuk pi Labour room ni?.. dah doc tanya, ada tanda ke macam ketuban pecah ke, keluar lendir ke & darah ke, contraction ke… just dapat jawab, xde.. sakit kat ari2 yg sangat2 sakit, then tangkap ke pinggang…kalau cakap contraction ke hape, mana lah aku tau tu contraction ke hape… dia tengok aku ni macam dah beranak 10 kali ke tau rasa contraction tu macam mana? Mula2 datang nurse pakai glove.. owh…nooo.. dia mau buat ape plakkk… sekali kau..hamikk.. ku ingat mau pakai jari je.. skali tangan daaaa.. aku ingat amik ukuran bukaan tu pakai barang @ pembaris ke kannn..skali pakai tangan daaa.. Ya Allah.. sesungguh nya aku memang terkejut..x ready lagi fizikal & mental…. ngilu terasa bila 2-3 kali dia seluk.. =(

jalan x buka lagi.. then bawak plak pegi scan kadar jantung baby dengan contraction punya ukuran.. time tu dah kurang sakit.. tapi bila gerak tu sakit laa jugak.. baby plak time tu pandai plak die cover tak nak mengeras… =( notty girl ni…sebb contraction tinggi tapi less than 30 second per session, doc cakap nk warded ke xnak.. opcozzz laaa xnak.. Bak kata my MIL, biolaa kat rumah boleh peluk asben dia.. kat ward sengsorg xde tanda lagi kan.. huhu… Lagi skali before balik, check up lagi skali.. Kali ni doc cina perempuan plak yg selukk tuuuuuttt… nak nangis pon dah tak ternangis…finally, boleh balik rumah.. yahoo!!! time tu dah nekad, betul2 rasa nk terkeluar, keluar tanda baru decide nak pi hospital.. aku part kena enjek ke dah mula imune, sebb dah banyak kali kannn… part selukkk tuuu.. waaa!!! trauma okey…!!!

 

Trimister ke 2 ni biasanya macam honeymoon mood bebudak form 4 yg lepas exam PMR then tahun depan baru nk SPM. Sebab biasanya dah melepasi trimister pertama yg macam2 ragam & stress kan.. Sebab trimister pertama biasanya ada sindrom Morning Sickness (alhamdulillah ..tak merasa pon symptom tu), loya, tak lalu makan, alah ubat nak tido je…So, bila masuk trimister ke 2 ni kena happy-happy. Lagi 1, risiko untuk miss carriage pon dalam peratus yg rendah, sebab baby dah kuat dalam tummy mummy dia. Actually, it’s not easy okey nak carry baby in trimister 1. Dengan alahannya, nak kena jaga aktiviti lagi, makan pon nk kena behave..Yang sedia maklum kita tahu tak boleh makan macam tajam tu, memg kena jauhkan.. Sebab baby fragile lagi. 

Trimister ke dua ni dalam usia kandungan 16weeks sampai 29 weeks. time ni plak dah ler musim durian.. bulan puasa lagi.. kakakaka.. mood mengidam tu tak de lagi. Tapi my asben plak yg mengidam lebih2.. nak minum air tebu laa, makan itu laa, ini laa.. over tahu! sebab dia dah beli, kita pon tertumpang sekaki.. Rasa lah sikit.. hehehe. Sebab kebuncitan perut tu agak lambat sikit nak nampak hasil nya.. 4 bulan baru nmpak perut. tu pon masih gedik lagi nk pakai jeans. Sampaikan my ayah suruh adik aku sound aku.. die nk marah segan agaknye..hahaha.. 

Sebab aku rasa, macam tak comey je nak amik gambar..coz rasa gemuk tak hingat..amik gambar semua x cantik langsung.. padahal rugi je.. tu laaa kenangan kita kan…

1001863_10200218513537714_2034267938_n 4 month (16weeks  preggy)..baby bump boyot

149050_10200396226100417_99897259_n

my 21 weeks preggy.. 1st hari raya =)

1239472_10200597048720857_1706099311_n

26 weeks preggy. Baru start shopping barang baby..

Memang tak beli barang baby awal2.. tapi around 26weeks ni dah boleh kot nak beli barang baby sikit2 coz takut tak larat plak nk jalan. Kebetulan ada Baby Expo.. waahh!! kalau sebelum ni sibuk pegi Expo gadjet laa, expo perkahwinan laaa tetibe pegi expo baby. Taknak janggal plak kan.. Macam seronok je pegi sana, ramai yg datang boboyot macam aku..hihihi.. Time ni beli pon barang2 basic je.. tak nak beli banyak2 sebab naik LRT.. Tapi my asben over beli pampers banyak2 dari size newborn, sampai ke saiz M!!! ambik ko..dah laa naik LRT..angkat laa dia sendiri..heheehe.. Sebab tak tau, jantina baby, semua beli barang untuk unisex. Lelaki boleh, gegirl pon boleh.. No PINK color!!

565036_10200598365073765_91368956_n

Hasil tangkapan 1 hari.. banyak jugak rupanyaaa.. tapi baru perasan, banyak beli Rompers

On 26 weeks ni jugak laa ada appointment dengan sonographer nk scan baby 3D & 4D.. Sungguh excited. Booking 3weeks awal sebab tak semua tarikh ada. Aku buat kat Klinik Fauziah kat Ampang. Sebab ramai yg kata Klinik tu bagus, and Sonographer pon okey. So, kena booking online tau. nah link dia :

http://bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia/

my baby sangat laaa susah nk capture gambar dia yg okey. Sebab die merajuk kot coz janji dengan die, pukul 6 kena bangun, nk scan dia.. Tapi delayed ke pukul 7. Pukul 6 tu memang dah aktif dengan tendangan dia.. hahahaa.. sorry baby.

IMG_20130914_1_9

Ni memang copy paste mummy kan baby…? hidung penyek ni.. hehehe

IMG_20130914_1_2

baby stress mummy paksa dia bangun…

IMG_20130914_1_1syok dia duk dalam tummy mummy ye.. 

IMG_20130914_1_23

Dah last2 baru nak sengih..amik hati lettewwww!!!

IMG_20130914_1_14

Cak!!!! i’m gegirl laaaa mummy!!! So nak baju pink okey!!!!

Terharu sangat time ni, coz dapat tahu perkembangan dia dalam perut.. bila dia senyum tu, alahaiii…nangis okey.. my asben pon senyum je tengok.mesti dia tak sangka kannn… Macam ni rupanya perasaan excited. Hish..rasa nk sewa je mesin scan ni tau…. nk beli compem tak mampu.. ngeh3… Okey.. nanti kita sambung trimister ke 3 plak.. Now, i’m carry baby for 38 weeks.. 2 minggu je lagi nak deliver.. ewahhh.. nyempat je kannnn…

Cukup 2 minggu bercuti kahwin.. fuh..penat gile.. Honeymoon?? memang tak menyempat laa..asben cuti lama.. aku je cuti kejap.. tu pon penat, lepas settle kenduri belah lelaki. Nak dijadikan cerita, 6 April 2013 tu majlis sebelah lelaki. So bertolak dari rumah aku pagi.. 2 jam jugak perjalanan. Dari pagi asyik nk terkucil je. Maybe nerves agaknye.. Padahal aku dah kurang kan minum.. tapi wat tak tau je.. Tapi kan, memang kencing tak lawas betul.. tak nyempat nk menahan.. 2 jam perjalanan ke  Segamat, 5-6 kali jugak berenti kt petrol station.. Jadah melampau betul tahap kenerbesan aku.

Abes je majlis, esok nya macam biasalah..acara kemas mengemas.. cuci pinggan mangkuk bagai.. aku plak cuci pinggan mangkuk dengan makcik Gjul. Dah die dok cite pasal penyakit die sakit buah pinggang.. kencing tak lawas bagai.. Aku dah debar gile… Nk kelabu jugak mata aku ni tengok pinggan.. pastu die cakap ape, aku dah tak fokus.. Sebab aku fikir, maybe aku pon kena sakit buah pinggang kot.

Dan, Dan..terus bgtau kat asben, yg aku ni kencing tak lawas.. die pon pegi laa tanya kt my MIL tp bg pihak die.. konon die yg kecik tak lawas.. Duhhh… Xpelah.. then balik rumah aku kejap kt BP, tnye kat my mum.. mak cakap “standard laa org baru kawin..minum air bali je..okey laa nnti “.. Okey..fine.. air bali ye…

11/4 dah start masuk kerja… bosan gile.. kencing masih tak lawas lg.. hati pon dah tak keruan.. 12/4 tu baru aku beranikan diri nk Google pasal penyakit buah pinggang.. takut sebenarnya.. time tu pikir, dah laa baru kahwin.. sobss sobbbsss… tetibe, ade plak link ke blog IRINE NADIA MARCELLO . Ape plak laa kaitannye.. sekali baca owh, die preggy and ada tanda2 macam kencing tak lawas …. Sebab aku macam x kisah period aku sebenarnye ntah dah lewat @ tak.. coz memang tak regular pon.. Last period 14/3/2013 .. Before tu, 28/01/2013.. kann.. memg nmpak tak regular. Takde laa eksaited mane pon..malam tu pegi jugak Farmasi beli 2 jenis UPT . 1 yg biasa, 1 lg Digital Clear Blue.  then terus singgah kat Petronas. Sebb memang dah nk pee pee, terus laa buat test. HUmm.. hampeh.. tengok 1 line jerk… terus aku simpan dalam beg. 

Masuk kereta, aku call my asben.. sebb ada perselisihan faham sikit, lgpon dok berasingan lagi kan.. tengah dok bebel2 ambik balik upt td..saje nk belek2..hahaha.. eh..tetibe macam ade double line…curious jugak aku… then aku bgtau laa kat asben, baru check UPT..double line.. dengar die macam happy jerk.. tp aku xde laa sangat.. Then baca balik direction kat kertas yg ada dalam kotak.. Test kena buat waktu pagi air kencing yg pertama dan result within 10 minutes after test. So, aku anggap je UPT yg aku buat td ERROR.

Balik rumah, susah jugak nk tido, pikir kan penyakit aku.. So, harapan aku bergantung dengan result UPT esok pagi.. kalau negatif , means kena jugak check up kat spital..mana tau betul ade sakit buah pinggang. Tak nak laa simpan lama2.. Bangun subuh pagi nye, aku terus buat Test. Adeh.. loading jugakk.. skali… Ting result Pregnant 1-2 weeks…!!! Terkejut gila… blurrr jangan cakap laa time tu.. x mandi lagi terus keluar toilet tanye my housemate.  “Logik tak, baru kawin 2-3 minggu dah pregnant?” die plak yang jerit2 happy..padahal muka aku mcm blur lagi… At the same time, aku terus call laa bgtau asben aku.. huhu.. happy plak die…

jj

Alhamdulillah.. Anugerah yg tak disangka-sangka dariMu Allah.

Sampai opis, aku g klinik Mediveron kat Batu Caves. Sakit hati, die takde pon buat UPT test lg ke,bla bla bla.. cuma tanye aku bila last aku period… then tanya aku lagi, tau tak nk kira waktu subur…? selamba je aku jawab, 3 hari lepas abes period.. wakakakaka.. Doc siap gelak lg.. hahaha.. then dia terangkan laa waktu subur tu 14/15 hari after haid yg pertama… means dalam 5 hari, tempoh subur.. oooo.. aku ingat 24 jam je..hahaha..Okey.. kt sini aku tunjuk reference my own.. hope korang faham…

3.Kalendar.Mac 2013.eilarazi.blogspot

ni laa yg doc tu ajar how nk kira waktu subur.. coz aku memang blur tahan gaban.. Mesti doc ni bisik dalam hati dia.. Kawin pandai.. /waktu subur pon tak tau.. kakakaka.. tengok IC lahir tahun bila?? lagi laaaa…

okey.. Dah paham kitaran haid .. tengok dari carta ni Insyaa Allah aku pregnant.. wahhh.. tak sangka pandai plak pilih tarikh kawin.. hehehe.. Masuk opis, bermula lah aktiviti menggogel bout pregnancy. Sebab aku memang xde tanda2 macam yg selalu dalam tv tu. Muntah2? Mabuk? Pening??? Nak pitam?? Non hadoooo…. pee pee tu je masih kerap.

2 hari lepas tu, aku g private klinik lg..time tu maybe my pregnancy dah 4weeks  . Ni klinik lain. kat Permaisuri..pergi sorang jugak..coz my asben kerja. Tetiba doc tu nk scan.. unfortunately, xde plak nmpak kantung ke hape. kosong je.. doc kate, awal lg ni..baru sebulan kan… memg x nmpak.tunggu lg 2 minggu check up lagi skali. then doc tanya, u amik tak folic asid? jadah mende plak folic asid ni.. then kena marah plak coz kena amik before u plan pregnancy.. padahal takde plan ape2 pon..  errr…. bukan takde plan… x sempat nk plan, melekat terus.. muahahaha…lol.

Next aku tunggu minggu ke 7.. (7 weeks preggy).. Pegi klinik lain plak..kali ni dengan asben.. klinik memg specialist bersalin laa..siap ade ward lg kat Pandan Indah. Kat situ die bagi 2 UPT, & 2-2 positif.. yahoo!! then time untuk scan.. again!! tak nmpak jugak.. jangan kan heart beat.. kantung pon x nmpak.. alahai.. sedihnye aku.. kt situ aku dah risau.. coz doc said, usually 7 weeks dah nmpak kantung & heart beat.. =(  macam tu je charges RM180++) ..  so, dox suruh tunggu lagi 2 minggu datang balik..

Tapi 10weeks preggy baru aku pergi check up ..saja nk anjak 1minggu.. time tu memg aku dah agak risau, coz aku ada baca bout pregnancy luar rahim & kandungan anggur.. Ya Allah.. takut nya.. Even, this is unexpected pregnancy, tp memg dah happy sangat bila tahu kite positif pregnant. Kali ni check up plak kat klinik lain.. sebelah klinik bersalin tu.. Bila tengok scan, sedih lagi, coz cuma baru nmpak kantung.. =( padahal dah 10weeks.. =( patut dh nmpak heart beat @ janin.. Lagi sekali doc suruh tunggu 2 minggu lg.. coz aku ade cakap pasal kerisauan ectopic pregnancy.. tapi die saje nk sedapkan hati aku.. kes tu jarang berlaku.. huh! OTW balik, aku dah nangis2 dalam kereta.. sebab aku nk baby ni… die bukan paham pon ectopic ke hape ke..hahaha.. puas laa pujuk.. aku makan pon tak lalu dah… coz nk tunggu lg 2 minggu tu, lama tau!!!

Morning sickness ke hape ke masih tak dirasa.. memang x de laa mual2.. semua aktiviti berjalan mcm biasa. Period pon takde.. huhu.. FYI, aku tak jadi check up masa 12 weeks.. aku extend 14 weeks baru buat check up.  and the result.. Subhanallah!!! tengok dekat mesin scan, tangan baby dah melambai2.. nampak kepala kaki semua.. time tu jugak nangis… !!! sedih terharuuu sangat… 14weeks baru nmpak my precious.. time tu dah lega.. because masih 1st trimister, masih berhati2.. coz baby kan fragile lagi..  haisshhh… sindrom food lover pon aku takde.. agak kecewa kat situ.. cewahh.. mak die plak yg over kann.. Good baby, tak nak susah kan mummy ngan papa carik makanan pelik2 kan syg… Sayangggg die… okey..next entry story bout 2nd trimister plak.. ^_^

31 March 2013. Dah laa malam lepas akad nikah ntah tido pukul berapa pagi.. bangun pon kena awal pagi sebelum subuh buta dah kena bangun.. Mak kejut suruh tanggal baju tido yang aku pakai sekarang ni, campak atas bumbung rumah, konon nya tak nak hujan laa hari tu.. hahahaha..kelakar… ikut je laa.. kalau nak hujan, hujan jugak.. sape lah kita nk halang ketentuaNya.

Bangun pagi ..tak sempat nk sarapan pagi bagai..memang agak sibuk..sibuk tengok orang kelam kabut.. kah kah kah.. dan dan aku nk mengaji khatam Al-Quran sat lagi.. hish… sebab aku adalah orang penting, pengantin lah katakan, memang hari tu, semua kena dahulukan aku lah termasuk penggunaan toilet..hehehe..siap ada yang masak kan air panas lg,nk mandi.. gediks kannnn.. selalu boleh je nk mandi air sejuk.. tp sebab “special day”, tak special day sangat, sebab aku tahu, lepas abes majlis je ada kerahan tenaga…. hehehe..

Khatam Al-Quran start pukul 0900 pagi.. memang mekap semua sendiri.. takkan nk mengaji pakai bulu mata ala Rozita Che Wan bagai.. hahahhaa.. sebab cameraman pon x datang lagi, so, xde lah gambar bersejarah.. nak suruh adik2 sedara pon , semua join mengaji.. memang xde kenangan pon.. tp nyempat lah amik gmbar pakai camera sendiri pose kat atas pelamin nikah.  Aku rasa tak de function pon pelamin nikah tu… bukan pakai sangat pon.. pose pon sekejap je… my mom is really excited khenn…layan kan je.

Abes program, memang x sempat nk makan , nk minum semua, M.U.A aku dah sampai awal.. bila dia tengok apa yang pakej aku dapat, dia kata x sesuai, dah dia g balik amik barang dia kat rumah.. nyempat lah minum seteguk dua.. Even baju pengantin, lain aku design, lain yang aku dapat… penat aku create design bagi contoh nak baju macam ni..macam ni..dapat mcm tu jerrr..macam baju kurung biasa.. erghh..sabo je laa.nak buat acamne.. booking awal, 1 hari nak nikah baru dapt tengok + fitting semua… takpe.. disebab kan orang yg pakai dah cantik, so baju pon jadi cantik.. chewahhhhh…. motip sangat sedapkan hati sendiri…nasib baiklah aku ni jenis… tak cerewet.. nak cerewet macam mana.. esok dah majlis!!!! grrrrrr…. kang hilang seri mak nooksss…

2 hari before majlis bersanding , baru dapat jumpe dengan my dJ.. and bleh plak dia suggest kan Zapin. Sebab mak aku nk sponsor… tak kisah sangat lah..sebab kalau ade kompang & DJ pon dh cukup meriah…

and the day….

2

my M.U.A 

13

15

19

21

encemmmnyeee my husband!!! auummmmm

33

my mom dah bising2 coz baru perasan takde bunga manggar… hahaha

34

peluh2 sudehh..

38

44

toll guard yang pertama..

45 48

56

2nd toll guard…..

61

65

time ni dah risau, takut berlakunye kegelojohan suami ku…muahaha

67

69

ecehh…pose sepadan sangat kan.. cewahhh!

71

75

Zapin dari Sanggar Budaya Batu Pahat

79

My BFF Dayah jadi pengapit!! unfortunately wedding die aku tak pi pon..sodehhh!

84

Ex Classmate from MSU.. BHM-T

85

89

My mom

90

My Abah

100

105

apebenda nama acara ni?? i kenot brain laa

115

Potong kek! simple je cake ni.. =) tak ingat order kat mana..

121

dari MBA BP, JB & KL.. thanx uolss datang dari jauh…

126

Groom’s side

127

My Mother in law

129

Hubby sister and cousin
132

my sister’s , & cousin

134

137

Lovely parents

141

147

my awesome family!

150

151\

D07_5383

D07_5580

hubby best fren

D07_5667

D07_5679

D07_5728

Pejam celik, pejam celik, Alhamdulillah… hampir 7 bulan mendirikan rumah tangga.. Tapi aku rasa macam baru bulan lepas je bernikah.. ahaiii.. seronok ghupenye.. Hihihi.. harapnya berkekalan hingga ke syurga.

Actually, sebab macam dah berhabuk lama kan blog ni.. password pon aku hampir lupa. 4-5 kali try and error.. muahahaha.. nak update pasal kawin pon rasa dah basi. tapi tak pe.. cerita jugak. at least nanti 20 tahun akan datang, boleh laa aku feeling ingat zaman2 yang sekarang ni kan.. mana lah tau, nyanyuk awal.. hahaha..

Plan nak bernikah patut nya dari last year. aku dah choose date 29/9/2012. tapi disebabkan adik2 aku yang sorang nak UPSR, yang sorang lagi nak PMR, terpaksalah pospon. Lagipun agak susah nak rancang bila mr tunang masih jauh kat Langkawi. Tu tarikh berfday aku tu!!!! tu yang nak sangat. Tapi apakan daya. Tukar plan, buat time ulangtahun berfday ke 27 my husband & anniversary kitorang yang ke 7.. 31 March 2013.Tapi tarikh bernikah 30 March 2013. Alaa.. kire langsammm lah kan..

Aku ni kira buat semua benda lst minit. 2-3 minggu nak nikah baru siap interview daftar nikah semua. Tu pon macam2 hal. Document tertinggal laa, tak cukup laa dari pihak lelaki.. MAcam2.. sampai aku cakap ngan parents, siapa nangis2 tak nak kawin… macam tak direstui je.. sobs sobss sobbss.. Dah settle, 1 weeks before nikah pon aku nyempat pegi chants day dengan MBA. Malam tu pulak serabut  baru beli baju nikah… Jumaat nak nikah , hari Selasa asben aku dah balik kampung dulu.. waa!! tak cakap plak tuuu… tudung nikah pon tak cari lagi… malam tu nangis2 telepon gjul, awat laa tinggal aku camtu dengan barang tak abes beli lagi.. kekekeke.. alasan salah sendiri sebenarnya…  aku dah laa tak tahu jalan nak pi Jalan TAR dengan jem nye lagi.. alahaiii… Lantak laa.. rembat je laa tudung mak ke , adik aku ke nanti.. dah malas nak pikir..

Hari Khamis baru balik kampung.. Tu pon sampai dekat petang jugak.. padahal esok malam dah nak nikah.. Nampak tak aku yang jenis hegeh2 ni.. hehehe.. Then, gjul call, die kat Hajra nak carikan aku tudung nikah.. kakakkaa.. dia hantar gambar kat whassaap je.. then aku pilih tanpa pegang,kain jenis apa pon dah tak peduli….ntah pandai pakai ke tak nanti.. padan muka sendiri kannn… ang nak kawin ke x yan oii!!!

My handsome hubby

                                                                                                           muka husband acah2 macam takde pape je..dalam hati… ?? hahaha

DSC_0007                                                                                                  before akad, posing dulu with my mum.. arghh time ni pon dah rasa sedih.

DSC_0050

nasib baik ade teman… gigil dah time ni.. OMG..!! x caye!!

DSC_0090

ayah yang mewali kan… =)

DSC_0076

 

DSC_0201

Alhamdullilah.. selesai 2 kali akad okey.. hihihi..practice kemainnn….

DSC_0260

sedih.. asben takde kiss dahi kite pon macam org selalu buat lepas nikah.. hahahaha.. sebab aku sendiri yg takut..awatlaa laki aku ni gelojoh main tarik je kepala aku time aku tak ready.. tak memasal kena tolak siap jerit “tak naklaaaa” spontan.. depan orang ramai lagi!!1 arghh.. malu!!!!!!!!!

Tapi x pe.. selesai sudehhh.. lega seleganya walaupun ada beberapa perkara yg macam2 berlaku malam tu.. tapi perkara baikkan.. semuanya berjalan lancar.. =)

DSC_0313

DSC_0322

DSC_0337

DSC_0347

DSC_0363

DSC_0368